Учителі Сторожинецької ЗОШ №1 виступили проти зведення торговельного павільйону на території шкільного спортивного майданчику

Цими вихідними на загороженій території Сторожинецької ЗОШ №1 почалося зведення тимчасового торгівельного павільйону – на бетонні блоки без заливки фундаменту вклали дощану основу і почали конструювати каркас стін.

Вчора, 12 березня 2018 року, педагогічний колектив школи написав листа Сторожинецькому міському голові Миколі Карлійчуку, у якому повідомили, що забудова забирає частину бігової доріжки, а також те, що ні дирекція закладу, ні відділ освіти міської ради не погоджували розміщення торговельної точки на території ЗОШ.

Сьогодні, 13 березня 2017 року, на місці зведення павільйону побувала комісія міської ради у складі депутатів Василя Бойчука та Миколи Гаврилюка, заступника міського голови Валерія Абрамчука, начальника транспортно-господарського відділу Віталія Гринчука, начальника відділу земельних відносин та комунальної власності Мар’яна Никифорюка, начальника відділу освіти Андрія Гакмана, які вислухали претензії директора школи Олександри Береговенко та вчителя фізкультури Стефанії Кібкало.

Головним зауваженням вчителів, яке й викликало негативну реакцію в педколективі, стало те, що “будмайданчик” забрав частину бігової доріжки шкільного майданчику, на якому, зазвичай, проводяться уроки фізичної культури.

Дозвіл на встановлення тимчасової споруди для продажу запасних частин до автмобілів було надано Гарафіні Приказці виконавчим комітетом Сторожинецької міської ради 10 жовтня 2017 року з умовою, що власник торговельного павільйону повинен заключити договір з міською радою.

Умовою для заключення договору є відведення земельної ділянки сесією, що досі не було зроблено, і це будівництво, фактично, являється самовільним захопленням земельної ділянки.

На даний момент будівельні роботи зупинено. Які подальші кроки адміністрації школи, представників міської ради і підприємця-забудовника – наразі не відомо. Завтра у мерії має відбутися нарада з цього приводу.

Категорія: Відео Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ