Банилівські школярі заочно подорожували до Країни Сонця

Цікаво для учнів Банилово-Підгірнівської гімназії пройшов урок зарубіжної літератури в 11-А класі на тему “Японія – Країна Сонця” під керівництвом вчителя-методиста Гакман Лариси Іванівни

Учні познайомилися з життям та традиціями цієї країни, культурою та літературою. Особливо зацікавила вчителька ознайомленням такими видами мистецтва, як ікебана, орігамі.

На уроці склали паперового журавля, який за японською легендою приносить мир і щастя, в надії, що цей паперовий журавлик принесе довгожданий мир нашій країні. На наступних уроках учні познайомляться з життям та творчістю японського письменника Ісікава Такубоку та його твором «Тисячу журавлів».

Приємно вразила учнів та присутніх  проведення чайної церемонії (тяною). Спочатку учні розповіли все про чай, а потім пригощали чаєм за японськими звичаями. Були присутні дирекція та вчителі гімназії (сьокаку – почесні гості).

Звучала японська музика, яка надихала на спокій, гармонію, повагу та чистоту. Глибокий смисл чайної церемонії розкривається у відомому вислові Рикю: “Тяною –  це поклоніння красі в сірому світлі буднів”, що спонукає забути про всі негаразди, життєві проблеми й насолодитися смаком чаю, красою спілкування зі своїми друзями, красою слова, музики.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ