З нагоди Міжнародного дня лісів працівники Сторожинецького лісгоспу провели лекцію Чудейським школярам

Вчора, 21 березня 2018 року, з нагоди Міжнародного Дня лісів, працівники ДП «Сторожинецький лісгосп» провели навчальну лекцію-урок у класі лісознавства для учнів 7-8 класів Чудейської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Головний лісничий Сторожинецького держлісгоспу Василь Костянтинович Романюк та інженер лісових культур підприємства Вадим Михайлович Яковишин розповіли школярам, що Міжнародний день лісів започатковано ООН у листопаді 2012 року. Відзначають його з метою акцентувати увагу суспільства, особливо молоді, на важливості лісів для всього людства, а також на необхідності дбайливо і з пошаною до них ставитися.

Уважно слухали учні розповідь Василя Костянтиновича та Вадима Михайловича про роботу лісівників, про надбання і плани Сторожинецького лісгоспу, працівники якого охороняють і доглядають лісові масиви, відтворюють деревостани, у тому числі цінних та екзотичних лісових порід, дбають про об’єкти природно-заповідного фонду, яких багато у держлісфонді Сторожинецького державного лісогосподарського підприємства.

Учні також поділилися з лісівниками своїми здобутками в охороні природи. За порадою і при допомозі своїх вчителів-наставників вони створили шкільний екологічний патруль, який слідкує за чистотою, благоустроєм села. Діти просять господарів обійсть наводити і підтримувати порядок на вулицях. Буває, що вказують дорослим на їхні недостойні вчинки, присоромлюють їх щодо засмічення громадських майданів, толок і лісових масивів довкола села.

«Спочатку дорослі на нас дивилися з подивом, а тепер розуміють і навіть дякують», – розповідали діти.

У Чудейській школі вже багато років працює учнівське лісництво, яке зараз очолює директор школи Раду Емануїловичем Петрашеску. Присутній на уроці з нагоди Міжнародного дня лісів, Раду Емануїлович подякував гостям за цікаву і пізнавальну лекцію.

Категорія: Новини району Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ