Сторожинецька бібліотека долучилася до Першого Буковинського поетичного марафону “Дотик слова”

Перший Буковинський поетичний марафон «Дотик словом» нещодавно відбувся в обласній Універсальній науковій бібліотеці імені М. Івасюка.

Основна мета марафону – привернути увагу до мистецтва поетичного слова, познайомити з відомими поетами та їх творчістю, підвищити інтерес до поезії, відкрити нові імена сучасної літератури. У поетичному марафоні прийняли участь буковинські поети та поети-початківці, національно-культурологічні товариства, заклади культури та освіти, літературні клуби та студії, учасники конкурсів читців, учні, студенти, шанувальники поетичного слова.

Наша бібліотека також приєдналася до поетичного марафону. Відбулося засідання літературно-мистецької вітальні “Літературний вернісаж”, яке було присвячене святкуванню Всесвітнього дня поезії, на якому усі бажаючі доторкнулися до прекрасного світу поезії.

Бібліотекарі підготували книжкову виставку, на якій були представлені кращі зразки світової поетичної думки, твори українських поетів, які є відображенням різних етапів розвитку сучасної поезії в Україні, вірші молодих поетів, які претендують на те, щоб лишитися в історії наступних поколінь. Особливу увагу привернули збірки буковинських поетів, які вміщують поетичну розповідь про наймальовничу, найспівучу Буковину, де, як і у кожному краї, живе щастя і горе, любов і ненависть, добро і зло, з чого й складається людське буття.

По закінченню відбувся скайп-зв’язок з учасниками марафону в обласній книгозбірні та Заставнівській ЦБС. Для всіх присутніх читала вірш Дмитра Павличка «Два кольори» активна читачка нашої бібліотеки, учениця школи-інтернату Приймак Анна.

У виконанні постійної учасниці районного фестивалю для людей з обмеженими можливостями «Крила надій» Оксани Мелещук прозвучав вірш Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти людина».

Літературно-мистецька скарбниця Сторожинеччини повна яскравих зблисків талановитих особистостей, одним з них, безперечно, є Ігор Мисько  Сторожинецький поет, бард, філософ, активний учасник літератуно-мистецьких акцій бібліотеки, актор Сторожинецького народного театру, учасник районних та обласних концертів, всеукраїнських конкурсів та фестивалів.

Ігор Михайлович поділився власними поезіями з присутніми, в яких висловив свої почуття і емоції. Учасники марафону висловити щирі слова вдячності митцю за багатий внесок у духовну скарбницю нашого краю і побажали успіху всім присутнім шанувальникам поезії, організаторам фестивалю, за змогу ще раз доторкнутись до поетичного слова.

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ