Сторожинецьке бюро правової допомоги роз’яснює щодо Медичної реформи

Бюро правової допомоги

Сторожинецьке бюро правової допомоги інформує мешканців щодо Сторожинецького району проведення медичної реформи в Україні

Медична реформа, початок якої було покладено Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» надала широкі можливості громадянам для отримання безоплатних медичних послуг.

До безкоштовних медичних послуг Закон відносить :

  1. Екстрену медичну допомогу, яка полягає у здійсненні працівниками системи екстреної медичної допомоги невідкладних організаційних, діагностичних та лікувальних заходів, спрямованих на врятування і збереження життя людини у невідкладному стані та мінімізацію наслідків впливу такого стану на її здоров’я.
  2. Первинну медичну допомогу, яка полягає у наданні консультацій, проведенні діагностики та лікуванні найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь, патологічних і фізіологічних (під час вагітності та пологів) станів, а також направлення відповідно до медичних показань пацієнта для надання йому вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.
  3. Вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, яка надається в амбулаторних або стаціонарних умовах лікарями відповідної спеціалізації (крім сімейних лікарів) і передбачає надання консультації, проведення діагностики, лікування, реабілітації та профілактики хвороб, травм, отруєнь, патологічних і фізіологічних (під час вагітності та пологів) станів, а також направлення пацієнта для надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги з іншої спеціалізації або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.
  4. Третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, яка надається в амбулаторних, або стаціонарних умовах із застосуванням високотехнологічного обладнання та/або високоспеціалізованих медичних процедур високої складності. Надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги здійснюється високоспеціалізованими багатопрофільними або однопрофільними закладами охорони здоров’я.
  5. Паліативну допомогу. На останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань пацієнтам надається паліативна допомога, яка включає комплекс заходів, спрямованих на полегшення фізичних та емоційних страждань пацієнтів, а також надання психосоціальної і моральної підтримки членам їх сімей.
  6. Медичну реабілітацію, яка включає систему медичних та інших заходів, спрямованих на відновлення порушених чи втрачених функцій організму людини, створення умов для повернення особи до нормальної життєдіяльності, на профілактику ускладнень та рецидивів захворювання.
  7. Медичну допомогу дітям до 16 років.
  8. Медичну допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Тільки підписавши декларацію з сімейним лікарем, громадяни матимуть можливість отримати весь спектр безкоштовних медичних послуг.

Необхідно звернути увагу, що національна кампанія із вибору сімейного лікаря розпочнеться з 1 квітня 2018 року.

Кожен українець зможе обрати собі сімейного лікаря (дорослі та діти), терапевта (дорослі) та педіатра (діти) й підписати з ним декларацію.

До початку кампанії з вибору лікаря буде створена єдина відкрита електронна база, прив’язана до мапи, де ви також зможете обрати лікаря, до якого зручно та швидко дістатися.

Де шукати лікаря? Дізнайтеся про сімейних лікарів, які працюють у найближчих до вас амбулаторіях сімейної медицини або поліклініках.

Розпитайте сусідів та знайомих, чи подобається їм їхній сімейний лікар, чи влаштовують їх його методи профілактики, обстеження та лікування.

Зверніться у:

  • Сторожинецьку центральну районну лікарню , що знаходиться за адресою: м.Сторожинець, вул. Видинівського, 20
  • Сторожинецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги за адресою : м. Сторожинець, вул. Видинівського, 22

де вам зможуть надати інформацію про сімейних лікарів у вашому населеному пункті чи районі.

У свою чергу платні медичні послуги включають :

  1. Неекстренну стоматологію.
  2. Естетичну медичну допомогу, тобто пластичну хірургію.
  3. Звернення до вузьких спеціалістів без скерування сімейного лікаря.

Також нагадуємо про Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Його мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Ми даємо чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми доводимо, що держава може бути твоїм партнером, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Нагадуємо, що відділ “Сторожинецьке бюро правової допомоги” Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а (будівля Сторожинецької районної ради), 4 поверх.

Наші принципи роботи: якісна правова допомога, індивідуальний підхід до кожного клієнта, залучення висококваліфікованих фахівців.

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8.00 до 17.00. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за допомогою Skype-зв’язку, шляхом внесення до списку контактів електронного ім’я відділу: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логіну бюро «[email protected]», а також за номером телефону 2-28-99.

Джерело: головний спеціаліст відділу «Сторожинецьке Бюро правової допомоги» Іринич Г.Г.

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ