Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття

Традиційно з кінця березня і до початку квітня в Сторожинецькій районній дитячій бібліотеці відбувався Всеукраїнський тиждень дитячого читання під гаслом «З книгою в майбутнє». Бібліотекарі для юних читачів підготували найцікавіші інноваційні масові заходи.

В затишній дитячій світлиці на читачів чекала розгорнута книжкова виставка-експозиція «Нові книги нового століття», було проведено перегляд «Подорож у світ сучасної літератури», де діти із захопленням читали та переглядали книги сучасних письменників: Лесі Вороніної, Барбари Космовської, Сашка Дерманського, Каті Штанко, Джеремі Стронга, Люсі-Мод Монтгомері та інших.

28 березня відбулося засідання клубу за інтересами «Ігроленд» на тему: «Світ різних можливостей: Книга чи Комп’ютер», під час якого учасники визначали, що сьогодні актуально – електронна книга, аудіо-книга чи друкована книга. Результат потішив усіх – друкована книга все ж таки є цікавішою та найкращою.

29 березня – День читацьких задоволень «Читаємо! Знаємо! Відгадуємо!» об’єднав юних любителів читання. Діти молодшого віку прослухали аудіозапис музичних казок, взяли участь в конкурсі «Ланцюжок прислів’їв, загадок, приказок».

Дітей середнього та старшого шкільного віку вразив інформ-дайджест «Пригодницькі історії для читання», де діти жваво спілкувалися про власні літературні уподобання.

Завідувач ІТ-сектора Горвасюк Н.О. провела «Маркер челендж», який є популярним у мережі Інтернет та викликає інтерес у дітей молодшого шкільного віку.

31 березня весело і в той же час пізнавально діти взяли участь в літературному круїзі «Мільйон незвичайних пригод і таємниць», де із задоволенням здійснили цікаву подорож серіями дитячих енциклопедій: «Перо», «Махаон», «Аванта-Україна», «1000». «Дітям все про все», а також мали можливість перевірити свої знання та позмагатись.

На завершення, 1 квітня, радісний настрій і справжнє свято створила виставка-сюрприз «З посмішкою по життю» на якій були представлені смайлики з призами, де діти зачитували гуморески та отримували приз. Учасникам сподобалася мультимедійна мандрівка «По сторінкам літературних героїв».

Тиждень дитячого читання закінчився, але читання продовжується. Свято читання завжди разом із вами, зовсім близько – ось тут, у нашій бібліотеці, де вас чекають нові цікаві та захоплюючі подорожі по безмежній Книжковій країні, де кожен читач відчує себе бажаним гостем!

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ