Народний танець – це мистецтво! Колективи ЦДЮТ взяли участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі “Bukovina folk dance”

Народний танець – хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає людське життя, а й сам є життям. Нещодавно у літньому театрі в парку ім. Т. Шевченка в Чернівцях проходив І Міжнародний фестиваль-конкурс народного танцю International “Bukovina folk dance”, в якому, крім інших, взяли участь і танцювальні колективи Сторожинецького ЦДЮТ “Перлина” та “Перлинки” під керівництвом досвідченого педагога Хмурич Інни Іллівни.

Метою фестивалю було відродження та збереження буковинського, українського фольклору, фольклору країн ближнього та далекого зарубіжжя, регіональних традицій і звичаїв.

У конкурсі взяли участь більше 30 танцювальних колективів з різних куточків України: Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Дніпропетровської областей та колектив з Туреччини (Анкара). Учасники конкурсу демонстрували різні танці народів світу та дивували художнім рівнем, виразністю танцю, яскравістю костюмів та оригінальністю постановок.

Колективи ЦДЮТ вразили глядачів сучасними стилізованими танцями, чистотою, емоційністю та динамікою виконання за що отримали шквал аплодисментів.

В результаті проведено конкурсу колектив «Перлина» отримали диплом ІІ ступеня та диплом «За кращий сценічний костюм», колектив «Перлинки» нагороджені дипломом ІІ ступеня, а Інна Хмурич отримала подяку за належну підготовку танцювальних колективів.

Вітаємо конкурсантів і зичимо усім творчих успіхів та натхнення! Окреме «дякую» висловлюємо батьківському комітету гуртка «Народна хореографія» ЦДЮТ за моральну та фінансову підтримку колективів як під час участі у фестивалях-конкурсах, так і протягом навчального року.

Джерело: директор Сторожинецького Центру дитячої та юнацької творчості І.О. Корчинська

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ