Трудові договори, укладені до 1.01.2015, досі повинні зніматися з реєстрації у Центрі зайнятості

Сторожинецька районна філія Чернівецького обласного Центру зайнятості нагадує фізичним особам-підприємцям, які використовують найману працю, що з 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці».

Цим Законом з Кодексу законів про працю України вилучено статтю 241, яка передбачала обов’язковість реєстрації трудових договорів, укладених між працівниками та фізичними особами у державній службі зайнятості. На підставі цього, починаючи з 1 січня 2015 року, центри зайнятості більше не здійснюють реєстрацію трудових договорів укладених між працівниками та фізичними особами.

Разом з тим, трудові договори, зареєстровані у Центрах зайнятості до 1 січня 2015 року, повинні як і раніше зніматися з реєстрації у Центрах зайнятості у встановленому Порядку, затвердженому  наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08.06.2001 № 260.

Тобто, для зняття договору з реєстрації роботодавець (фізична особа – підприємець) та працівник у разі припинення трудових відносин повинні особисто та одночасно  відвідати найближчий центр зайнятості з документами, що посвідчують особи (паспортами), й своїми примірниками трудових договорів.

У протилежному випадку не можна вважати, що трудові відносини між такими особами припинено у встановленому порядку, що тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства, в тому числі й штрафні санкції.  

Звертаємо увагу, що статтю 24 Кодексу законів про працю України викладено в новій редакції, яка забороняє допуск працівника до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом роботодавця, та без повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу, в порядку встановленому Кабінетом міністрів України.

 За більш детальною інформацією просимо звертатись до Сторожинецької районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 82Б, або за телефонами: 2-20-76;  2-30-08;  2-14-37.            

Джерело: провідний юрисконсульт Сторожинецької районної філії Чернівецького ОЦЗ Андрій Бужняк

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ