Школярі вчилися піклуватися про природне біорізноманіття

Діяльність людини серйозно порушила стан довкілля, в тому числі безпрецедентно скоротила частку територій, зайнятих природними екосистемами, що є середовищем існування більшості біологічних видів. Втрата біологічного різноманіття є однією з глобальних екологічних проблем.

Заклади освіти Сторожинецького району приєдналися до заходів з нагоди відзначення Міжнародного Дня біорізноманіття. Найбільш активними були вихованці екологічних гуртків.

Зокрема, цьогоріч було проведено ряд практичних робіт з метою облаштування гніздівель перелітних птахів: виготовлення шпаківень, збереження гнізд лелек та ластівок, які гніздяться у населених пунктах; проведено рейд очистки від побутового сміття заплавної зони малих річок, струмків, які впадають у річку Малий Сірет; вихованці почистили та облаштували значну кількість лісових джерел, насадили декоративні кущі та дерева для збільшення зони рекреації біля навчальних закладів та на околицях населених пунктів.

Наприкінці травня в рамках акції захисту біорізноманіття проведено ряд екскурсій під керівництвом Кривка А.В., Карпюк Н.В., Ксьонзик Н.І., Васелович О.Р. та Коржан А.В. з метою прибирання від сміття місць відпочинку та фенологічних спостережень.

Вихованці екологічного центру є активними учасниками трудових акцій “Зелена толока”, “Парад квітів біля школи” та природоохоронних акцій “Ліси для нащадків”,”До чистих джерел”, “Птах року”, “Юннатівський зеленбуд”, “День Землі”, “День Довкілля”. Щорічно діти є учасниками Всеукраїнських природоохоронних конкурсів, дослідні роботи на яких часто стають призерами.

Джерело: Богатир Т.В.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ