Рекорди області, встановлені спортсменами Сторожинецького району

Нещодавно у Чернівцях на стадіоні «Буковина» проходив чемпіонат Чернівецької області з легкої атлетики серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

Значним досягненням для Сторожинецької ДЮСШ управління освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА є те, що на цих змаганнях було встановлено рекорд області, ДЮСШ та району по середній юнацькій віковій групі (учні до 16 років) з бігу на дистанції 800 метрів серед хлопців. Встановив рекорд Влас Тележинський, який подолав цю дистанцію за 2 хвилини 03,8 секунди і посів перше місце. Це вже втретє Влас поновлює результат рекорду області на цій дистанції на бігових доріжках стадіону.

Можна побажати в майбутньому йому подолати цю дистанцію швидше ніж за 2 хвилини, а до кінця календарного року виконати норматив першого (дорослого) спортивного розряду.

Впродовж двох днів учні Сторожинецької ДЮСШ вибороли 18 призових місць з яких 9 – перші. Брали участь у цих змаганнях 27 вихованців відділення легкої атлетики Сторожинецької ДЮСШ.

Перші місця вибороли: старша вікова група – Іонашко Антоніна з бігу на 400 та 200 метрів, Мельник Марія з бігу на 1500 та 3000 метрів; середня вікова група – Смерека Дмитро з бігу на 400 та 200 метрів, Тележинський Влас з бігу на 1500 та 800 метрів, Барковська Тетяна з бігу на 400 метрів.

Другі місця зайняли: середня вікова група – Чернієвич Андрій з бігу на 100 та 200 метрів, Фочук Анастасія з бігу на 800 метрів, Сумарюк Іван з бігу на 1500 метрів, Хрестик Володимир з бігу на 400 та 800 метрів. Володимир встановив рекорд ДЮСШ серед учнів до 13 років (молодша вікова група) з бігу на 800 метрів 2.10,2 секунди.

Треті місця посіли: старша вікова група – Конечний Микола з бігу на 200 метрів, Терлецька Маргарита з бігу 100 метрів; середня вікова група – Чайковська Катерина з бігу на 200 метрів.

Таблиця рекордів області, які не перевершені на сьогодні, встановлених учнями Сторожинецької ДЮСШ за ввесь період її існування (функціонування), з 1955 року.

 

Наступного тижня у Чернівцях проходили змагання відкритого Кубка міста Чернівці з легкої атлетики (з бігу на 800 та 100 метрів) серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків.

Сторожинецька ДЮСШ брала участь у змаганнях у двох юнацьких вікових групах. З восьми перших місць три вибороли наші спортсмени, це при тому, що кращі спортсмени ДЮСШ, призери та переможці чемпіонатів України (Антоніна Іонашко, Микола Конечний та Влас Тележинський) участь у цих змаганнях не брали.

Підростаюча зміна підтвердила свою тренованість, перші місця вибороли Барковська Тетяна і Хрестик Володимир (Сторожинецький ліцей) та Смерека Дмитро (Зруб-Комарівська ЗОШ І-ІІ ступенів). Треті місця посіли Волощук Дмитро, Терлецька Маргарита та Щербатий Вадим.

У цих змаганнях взяли участь 30 учнів ДЮСШ. Дуже перспективна в нас також і наймолодша група – це діти 2005 року народження і молодші, але організатори вирішили змагання з бігу на 400 метрів для цих дітей проводити тільки серед дітей міста Чернівці, щоб кубки та медалі в цьому році залишились у місцевих молодих спортсменів.

В середині травня троє спортсменів ДЮСШ брали участь у чемпіонаті України з легкоатлетичного чотириборства в місті Чорноморск. Через 10 днів у Одесі проходили змагання чемпіонату України ФСТ «Динамо» з легкоатлетичного чотириборства.

Збірна складалася з шести спортсменів (3 дівчини та 3 хлопці), п’ять з яких учні Сторожинецької ДЮСШ. Посіли загальнокомандне 12 місце серед 23 трьох збірних команд областей України. В особистій першості найкраще проявив себе Якимович Максим, який посів у змаганнях в Чорноморску 8 місце з 97 учасників, а в Одесі – 7 місце.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ