Технічний огляд засвідчив високих рівень справності транспортних засобів Сторожинецького держлісгоспу

У Чудейскому транспортному цеху, що є окремим структурним підрозділом ДП «Сторожинецький лісгосп», відбувся щорічний технічний огляд транспортних засобів і механізмів. Потужні ЗІЛи, Урали, КАМАЗи, КрАЗи вишикувались на лінійку готовності до виконання виробничих завдань.

«Загалом маємо 60 одиниць рухомого складу, зокрема 5 дорожно-будівельних машин, 18 лісовозів, задіяних на перевезенні деревини. Техніка цілковито справна. Її вистачає для забезпечення транспортних потреб у роботі нашого підприємства, а також для будівництва і ремонту доріг», – розповідає начальник цеху Володимир Порайко.

Плановий технічний огляд транспортного цеху започаткували у 2010 році за участі керівників держлісгоспу, представників усіх виробничих служб. Цього року до транспортників завітали директор підприємства Ігор Беленчук, головний інженер Володимир Сеник, головний лісничий Василь Романюк, головний механік Василь Істратій.

Завжди присутній на такому огляді військовий комісар Сторожинецького району, оскільки техніка лісгоспу перебуває і на обліку у військкоматі, щоб у разі потреби її задіяти у мобілізаційних цілях.

«Засвідчуємо, що у Сторожинецькому лісгоспі усі машини справні, – каже районний  військовий комісар Іван Яремійчук.Вдячні лісогосподарському підприємству за 8 машин, які сторожинецькі лісівники з самого початку бойових дій на сході країни передали у зону АТО для потреб Збройних сил України».

Цей день є своєрідним підбиттям підсумків роботи за рік, окресленням проблем, що вимагають вирішення. Директор ДП «Сторожинецьке ЛГ» Ігор Беленчук, звертаючись до трудового колективу транспортного цеху, окреслив плани з реконструкції та модернізації цього виробничого підрозділу, наголосив на безумовному дотриманні правил охорони праці та виробничої безпеки.

Технічний огляд допомагає Сторожинецькому лісгоспу тримати автопарк у відмінному стані. Можна навіть сказати, для працівників цеху він став професійним святом, місцем зустрічі всього цехового колективу. Адже специфіка роботи рідко коли дозволяє отак зустрітися усім разом.

Наголосимо, що Сторожинецький держлісгосп один з небагатьох лісогосподарських підприємств країни зберіг у своєму складі лісозаготівельні бригади і виконує усі лісосічні роботи власними силами. А відтак – зберіг і примножив автопарк для доставки лісоматеріалів з лісосік на нижні склади і у цехи переробки. Є також спеціальні машини для перевезення продукції деревопереробки. Це дозволяє забезпечувати належний рівень проведення усіх лісогосподарських робіт, контролювати їх виконання, а також, що важливо, тримати на належному рівні охорону праці у промисловому сегменті, що вирізняється високими виробничими ризиками.

«У штатному розкладі нашого цеху 41 працівник: водії, механіки, токарі, зварювальники. Усі – професіонали своєї справи. Є навіть переможці міжнародних профільних змагань», – з гордістю розповідає головний механік держлісгоспу Василь Істратій.

Прославив Україну і зокрема Сторожинецький лісгосп у 2012 році на міжнародних змаганнях операторів гідроманіпуляторів (вони вантажать ліс на машини) переможець кількох всеукраїнських чемпіонатів молодий водій лісовозу Валерій Гриженку. Співробітники транспортного цеху неодноразово виборювали призові місця на змаганнях фахової майстерності.

Високий професіоналізм працівників цеху обумовлений, у тому числі, і тим, що тут працюють робітничі династії, коли любов і повага до техніки разом з професійними навичками передається від батьків до синів.

Тримати автопарк Чудейського транспортного цеху у відмінному стані допомагає вимогливість механіка з випуску Костянтина Чокана.

«У нас залізне правило: тільки цілковито справна техніка має виїхати на дорогу і заїхати у ліс. Це не тільки вимоги дотримання виробничої дисципліни, але й найперше піклування про здоров’я і життя наших працівників, – зазначає Костянтин Сільвестрович. – Кожну машину щоранку ретельно перевіряємо перед тим, як дозволити водію виїхати за цехові ворота. Щовечора усі машини мають заїхати в гараж. Обов’язковим є і медогляд водіїв. Усі машини забезпечені аптечками, вогнегасниками, а усі водії мають страхові ремені, спецодяг, засоби індивідуального захисту».

«Ваша робота дуже важлива для підприємства. Спасибі за її відмінне виконання», –подякував трудовому колективу цеху директор ДП «Сторожинецький лісгосп» Ігор Беленчук.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ