Школярі району облагороджували території навчальних закладів в рамках акції “Буковині на згадку”

З метою привернення уваги населення, учнівської молоді, батьківської громадськості, органів державної влади, засобів масової інформації до проблеми охорони об’єктів рослинного світу Буковини, виховання патріотичних та сімейних цінностей, формування та розвитку екологічної культури населення, бережливого ставлення до природи рідного краю в Сторожинецькому районі нещодавно була проведена акція «Буковині на згадку», до участі у якій долучилися більшість навчальних закладів району. Учні старших та випускних класів в рамках заходу висаджували пам’ятні алеї та насадження, створювали квіткові клумби, упорядковували та облагороджували прилеглі території тощо.

Сторожинецька гімназія. Людина – частина природи: вона не може жити поза її межами. Учнівська молодь Сторожинецької районної гімназії неабияк перейнялися проблемами навколишнього середовища свого міста.

В рамках акції учнями 11-го класу в межах парку ім. Ю. Федьковича висаджено алею з 19 дерев липи та клену, присвячену 135 випуску гімназії. Також облаштовано шкільні клумби.

Сторожинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Учні та вчителі Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 сприяли організації озеленення території школи. Передусім, школярі навчального закладу оглянули наявні зелені насадження та встановили факти необхідної допомоги рослинам.

Згодом зрізали пошкоджені та висохлі гілки, підрізали кущові насадження. На шести клумбах, що становить 265 м², висадили троянди, тюльпани, хризантеми, лілії, жоржини, посіяли чорнобривці, айстри, майори. Учні 6-10 класів посадили алею фруктових дерев: 9-слив, 4-яблуні, 6-горіхів, а учні 11 класу – алею беріз (10 шт.).

Костинецький НВК. Випускники Костинецького НВК взяли участь в озелененні галереї школи. Було створено декоративний куточок українського подвір’я. Для його оформлення використано декоративне каміння, за допомогою якого створено водоспад та ставочок, елементи деревини і живі рослини.

Насаджено квіти та вічнозелені трав’янисті рослини. Подарували для декоративного куточка статуетку – символ мудрості – сову. Для створення куточка було залучено батьківську громадськість – батьків випускників 11 класу.

Чудейський НВК. В рамках цієї акції випускники школи висаджували саджанці берізки біля шкільної їдальні на згадку про себе, про свій клас. Територію школи оздобили чудовими квітами на шкільних клумбах.

Діти 1-11 класів зацікавилися акцією озеленення класів та шкільних кабінетів. Учнівським самоврядуванням було навіть проведено конкурс на краще озеленення приміщення.

Кам’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів хочуть, щоб їхнє село, а особливо навчальний заклад, були гарними та чистими, щоб у них були місця для відпочинку, де постійно перебувають діти, які хочуть навчатися і відпочивати на гарному шкільному подвір’ї.

Тому територію школи оздобили чудовими кольоровими квітами, які своєю красою покращують настрій. Усі зацікавилися акцією озеленення, оскільки це все для здорового майбутнього покоління. В рамках обласної акції «Буковині на згадку» було висаджено 6 дерев (2 магнолії, 4 сакури) та 21 кущ (8 кущів магнолій, 10 пухирників, 2 чобушники, 1 бузина декоративна).

Банилово-Підгірнівська гімназія. Випускники 11-х класів Банилово-Підгірнівської гімназії висадили алею «Гортензії» на згадку про них.

Нижньопетровецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Випускники Нижньопетровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 з нагоди відзначення Міжнародного Дня землі зробили подарунок школі на згадку: придбали тую і посадили її на власну клумбу.

Верхньопетровецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. У Верхньопетровецькій ЗОШ І-ІІІ ст..№1 учнями школи було упорядкована територія школи, висаджено алея «Небесної сотні», озеленювалися класи, кабінети, клумби.

Верхньопетровецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Неабияка гордість переповнює педагогів Верхньопетровецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 за те, що саме молодь (це майбутнє нації) прагне зробити своє життя кращим власними зусиллями. Посадили дерева, кущі та квітники.


Старожадівський НВК. У квітні – травні 2018 року у рамках акції «Буковині на згадку» учні Старожадівського НВК упорядкували пришкільну територію, клумби біля всіх корпусів НВК. Випускники досадили алею із хвойних дерев, придбали для школи 10 саджанців горіхів, а 60 саджанців клена будуть зеленіти біля сільського стадіону.

Школярі Старожадівського НВК долучилися до роботи лісівників, були учасниками Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», у рамках якої висаджували дерева різних порід, допомагали працівникам Старожадівського лісництва у догляді за молодими насадженнями.

Бобовецький НВК. Учні Бобовецького НВК подарували 33 кущі троянд для клумб на території школи.

Спаський НВК. Випускники, учні 9 класу Спаського НВК в рамках акції «Буковині на згадку» придбали для школи такі саджанці: туя – 1 шт., гібіскус – 3 шт., троянда – 1шт., ялинка – 3 шт., алея покрови, хризантем.

Буденецька ЗОШ І-ІІ ступенів. Традиційно у Буденецькій ЗОШ І-ІІ ступенів кожної весни учні, педагогічний колектив та технічний персонал беруть участь у акції “Буковині на згадку”. Посадили саджанці здовж алеї закладу, пришкільні клумби і територію оздобили чудовими кольоровими квітами.

Дібрівська ЗОШ І-ІІ ступенів. Педагогічний колектив Дібрівської ЗОШ І-ІІ ступенів залучив батьківську громадськість, учнівські колективи 1-9 класів, обслуговуючий персонал до доброчинної справи. Було висаджено 30 кущів троянд, 10 дерев та посіяні багаторічні квіти на клумбах біля школи. Кожен учень вдома посадив 1 деревце ( практикується в селі посадка родинних дерев).

Сторожинецький ЦЕНТУМ. Педагогічний колектив Сторожинецького ЦЕНТУМ активно долучився до участі у вищезазначеній акції. У селі Банилів-Підгірний вихованцями екологічних гуртків створено екологічну стежину, на якій визначено зупинки для ознайомлення з визначними природними, архітектурними та історичними об’єктами села.

Зокрема, колектив ЦЕНТУМу провів облаштування зупинки “Релакс” на екологічній стежині “Кошуя”, де були обладнані місце для відпочинку, для багаття та встановлений ящик для відходів і сміття. Установлений стіл та пеньки для сидіння цікаво оздобили розмальованими кольоровими “смайликами”.

На згадку
Саме ця зупинка приваблює не тільки вихованців гуртків під час походів, екскурсій, а й місцевих мешканців та гостей села, також це місце стало улюбленим для відпочиваючих дітей з різних куточків України у таборі “Водограй”. Під час заходу була організована зустріч з цими дітьми і проведена бесіда про особливості природи населеного пункту та опрацьовані навики культури поведінки у природі.

Джерело: директор ЦЕНТУМ С.М. Демчук

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ