ВелоКвест – це така гра

   main

В неділю, 28.06.15 р., в рамках святкування Дня Молоді вперше в місті пройшла акція, що була організована активною молоддю за підтримки спонсорів – ВелоКвест.

Розповісти докладніше про цей захід ми попросили його організатора Максима Фіявчука:

maks“Цей захід був непересічний для молоді міста хоча би тому, що був організований самою молоддю для інших молодих людей, які захоплюються велосипедним спортом. Ідея, як така, виношувалася досить давно, а зараз завдяки підтримці друзів, спонсора та сторінкам в мережі Інтернет вдалося втілити його в життя, а День Молоді став хорошою нагодою зробити це саме зараз.

Ми розробляли маршрути по місту так, щоб охопити різні, максимально рівновіддалені точки і щоб самим учасникам квесту не було нудно.

Взагалі, слово “квест” означає “гру з пригодами”, коли учасники цієї гри досліджують світ, а головним є вирішення окремих головоломок та задач, які потребують розумових зусиль та вказують на наступну ціль маршруту, який до початку самих змагань або гри завжди невідомий гравцям.

Велоквест

Самі маршрути спеціально не робили надто важкими через те, що це була перша пілотна гра і ми не могли передбачити, скільки молоді зацікавиться участю в цьому заході.

Скажу чесно – ми приємно помилилися, тому що заявок на участь було приблизно в три рази більше, ніж запланованих маршрутів. Тому учасників довелося відбирати по різних критеріях, як то вік (наймолодшим довелося відмовити з міркувань безпеки), швидкість подачі заявок (перевагу надавали тим, хто подав заявку раніше) та наявність відповідних велосипедів, так як маршрути пролягали через непересічну місцевість.

3

На точках маршруту гравців чекали координатори, які фіксували прибуття команди та видавали наступну підказку. Слід зазначити, що підказки часто містили в собі прив’язку до самого Сторожинця – міські легенди чи цікаві факти про місто. Наприклад, “Стара будівля, де живе привид скрипаля” – ця підказка вказувала на верхній навчальний корпус Сторожинецького лісового коледжу та інші в такому стилі.

Переможцями стала команда, учасники якої були наймолодці, що, чесно кажучи, здивувало, оскільки участь в грі приймала команда досвідчених велосипедистів і ми побоювалися нерівності в силах.

Я дуже задоволений проведенням цієї акції. Все пройшло без надзвичайних подій в плані безпеки, всі учасники добралися до фінішу цілі та неушкоджені. Команда переможців отримала корисні для велосипедиста призи, які забезпечив салон “Вікнарофф”.

Ми хотіли би подякувати за інформаційну підтримку групі ВК Life In Storozhynets, де проводилася координація та інформування і Сторожинець.Інфо за анонси та фотозвіт.

2

Також був приємно здивований активною участю т.в.о. начальника відділу сім’ї, молоді та спорту Управління освіти Анни Руденко, яка дуже допомогла в організації безпеки (по місту на маршрутах міліція працювала в посиленому режимі).

Хочу висловити особисту подяку Денису Семенюку за наданий для організації свята автомобіль, завдяки чому легко вирішувались питання переміщення координаторів гри по місту, а також він перевозив для гурту Тhe Part of Friend їхнє особисте музичне обладнання для музичного концерту.

Успішність цього заходу і величезний інтерес потенційних учасників показали нам, що цей велоквест буде не останнім. У нас в планах та ідеях є багато різноманітних та цікавих для молоді заходів. Слідкуйте за анонсами!

Категорія: Події Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ