В Сторожинці обговорили шляхи запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці

В Сторожинецькій районній філії Чернівецького обласного Центру зайнятості в рамках інформаційної компанії з протидії торгівлі людьми з безробітними було проведено семінар “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці”. До заходу долучилися представники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, УПСЗН Сторожинецької РДА, відділу “Сторожинецьке бюро правової допомоги”.

Директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Ірініч зазначила, що в усіх країнах діють достатньо жорсткі закони й обмеження щодо використання іноземців, як трудових мігрантів, тому українським громадянам практично неможливо знайти там легальну роботу. Крім того, українці потрапляють за кордон без знання чужих законів, звичаїв і традицій, часто – не володіючи іноземною мовою. На жаль, мало хто з них має уявлення не тільки про закони та правила, які діють у країнах в’їзду, а й про свої права й обов’язки. В такому випадку порушення загальнолюдських прав людей, поряд зі зловживанням та насильством носить масовий характер. Разом із важкими умовами праці вони страждають від фінансової експлуатації, використовуються для сексуальних послуг.

Заступник начальника УПСЗН Дмитро Малайко проінформував, що існує нагальна потреба в діях, спрямованих як проти економічного і сексуального рабства українців за кордоном, так і для надання допомоги жертвам торгівлі людьми, які повернулися. Тому підвищення рівня поінформованості громадськості шляхом організації семінарів на тему “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці”, інформування про те, що існує Державна програма протидії торгівлі людьми, яка орієнтується в основному на превентивні заходи.

Допомога постраждалим у такій ситуації стає можливою і завдяки міжнародним фондам. Запропонувала звертатись з приводу проблем стосовно прав до відділу “Сторожинецьке бюро правової допомоги” Габріела Іринич, яка також розповіла, яку саме допомогу можуть отримувати громадяни.

Поради з легального працевлаштування та альтернативу роботі закордоном надала начальник відділу активної підтримки безробітних Олена Красовська, інформуючи про вакансії з достойною заробітною платою та умовами праці у нас на Україні.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ