В залі засідань РДА обговорили вплив законодавчих змін щодо оплати праці на легалізацію зайнятості

Сьогодні, 10 серпня 2018 року, у Сторожинецькій РДА відбулася розширена нарада щодо питання дотримання законодавства з праці страхувальниками району, недопущення порушень законодавства про працю, підвищення рівня заробітної плати до темпів соціально-економічного розвитку.

У заході взяли участь голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, заступник голови райради Володимир Філіпович, заступник начальника фінансово-економічного управління ГУ Пенсійного фонду в Чернівецькій області Майа Філіпець.

Присутнім, серед яких були голови сіл району, представники об’єднаних територіальних громад, керівники комунальних та комерційних підприємств, начальник УПСЗН Сторожинецької РДА Оксана Гульпе розповіла про роботу з легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати, дотримання соціальних гарантій працівників, регулярності виплати зарплати, дотримання державних гарантій та легалізації робочих місць. Зокрема, з початку року здійснили перевірку більш ніж 350 суб’єктів господарювання, під час яких було виявлено 22 нелегально працюючі особи.

Начальник Сторожинецького відділу Вижницької ОДПІ Василь Курчак повідомив, що за сім місяців 2018 року у Сторожинецькому районі було легалізовано 1055 працівників.

Також на нараді розповіли про дотації за вирощування молодняка, про підтримку для особистих селянських господарств, про стан сплати земельного податку та обліку земель.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ