Меморіал – не місце для розваг

memorial

Місто Сторожинець має статус історичного населеного місця України згідно відповідної  Постанови Кабінету Міністрів України.

В нашому районі на обліку є 30 пам’яток історії, 2 пам’ятки монументального мистецтва, 20 – археології та 28 пам’яток архітектури, 2 з яких – національного значення (Михайлівська церква у с. Стара Жадова та церква Покрови Пресвятої Богородиці у с. Ясени).

Збереження цієї історичної і архітектурної спадщини є обов’язком і правом кожного громадянина Сторожинеччини.

Пам’яткою історії місцевого значення є і Меморіал – братська могила радянських воїнів і жертв політичного протиборства та пам’ятний знак воїнам-землякам, що знаходиться у парку ім. Ю. Федьковича (м. Сторожинець).

З початком Великої Вітчизняної війни район став ареною кровопролитний боїв. Окремі громадяни були мобілізовані до лав Червоної армії і загинули в боях у перші дні і місяці війни.  Воїнів, які відділи своє життя за свободу і незалежність нашого краю було поховано в братській могилі у місті Сторожинець. А у 1947 році на цьому місці споруджено меморіал. Декілька разів проводилися перепоховання. На даний час на стелах меморіалу викарбовано імена 213 воїнів, яким ми і нині вдячні за їхній героїчний подвиг.

З огляду на це, відділ культури, національностей та релігій районної державної адміністрації звертається до всіх громадян району шанобливо ставитися до героїв нашого краю!

Зважаючи на те, що меморіал є місцем поховання радянських воїнів і жертв політичного протиборства, які загинули заради нашого світлого майбутнього, просимо не плюндрувати їх славу та пояснювати дітям, що меморіал – не місце для розваг!

Дякуємо за розуміння!

Джерело: Відділ культури Сторожинецької РДА

Категорія: Важливо Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ