Морально сильна людина не буде знущатися з тварин

Прогулюючись тиждень тому з собакою ввечері мікрорайоном, почула за спиною глухий постріл. Обернувшись, побачила, що з місця зірвався чорний дворовий пес, і молодого чоловіка, який швидко сів в машину і поїхав. Не попав…

Відмітна, яку залишив чорний пес, бившись в конвульсіях об двері господарського приміщення

За декілька днів я прокинулась вночі від скління і плачу пса, який під вікнами п’ятиповерхівки кидався у різні сторони, бився об двері, залишаючи за собою відбитки крові і піни з пасті. Це був той самий чорний пес…

Вчора зранку я помітила ще декілька трупів тварин – собак та котів. Майже біля кожного було видно сліди, які вказували на передсмертні муки.

Якщо дійсно хтось хоче допомогти тваринам, їх не потрібно безжалісно розстрілювати вночі – вони виють і плачуть, вмираючи годинами. На ранок валяються змучені від такої жахливої смерті.

Потім ведеш дитину в садок і не можеш підібрати слів, чому цей собака або кіт, якого ми разом кормили з рук, помер, і чому вбивати їх є кому, а поховати – нема кому? Як пояснити дитині, чому цей пес помирає в конвульсіях? Чому у нього піна з роту?

Діти бачать і задають дуже багато прямих питань про це, на які дорослому неможливо знайти відповідь. Ведеш дитину до садку, а у самої серце розривається.

Вражає, що місцева влада не контролює дане питання і проявляє бездіяльність. Чи повинна міська рада якось реагувати на те, що в місті відбуваються такі жорстокі вчинки?

Я не можу нанести шкоди тварині. Але, для тих, хто таки робить цей дикий самосуд, – снодійне коштує не мільйони. Можна при бажанні зібрати бродячих тварин, дати снодійне і поховати, якщо вже так комусь вони заважають. Або організувати притулок для них та цивілізовано доглядати.

І ще. На початку липня під балконом по вул. Чапаєва, 5а хтось викинув трьох кошенят. Через тиждень під сусідською п’ятиповерхівкою підкинули двох малих песиків. І так стається так стається частенько. Це ж також роблять самі люди, то чому потім так багато непотрібних розмов, скарг і жорстокості?

Якщо вже комусь так кортить постріляти, є пейнтбол, стендова стрільба, або таким “сміливцям” можна і добровольцем на Схід піти.

Морально сильна людина не буде знущатися з тварин.

Людмила, жителька мікрорайону

Категорія: Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ