Завдяки акції “Замість квітів подаруємо життя” під час свята Першого дзвоника лише в Сторожинці зібрали понад 60 тис. грн.

Проведення благодійної акції “Замість квітів подаруємо життя” у Красноїльській ЗОШ №3

У суботу, 1 вересня, та в понеділок, 3 вересня, під час свята Першого дзвоника у навчальних закладах Сторожинеччини відбулась благодійна акція “Замість квітів подаруємо життя” – батьки та діти не купували квітів вчителям, а кошти під час святкової лінійки пожертвували задля порятунку маленької 6-місячної сторожинчанки Євочки Іленчук.

Нагадуємо, діагноз 5-ти місячної сторожинчанки Єви – імунодефіцит, рідкісний, тяжкий комбінований (Т+/-В+NK). Імунна система взагалі не працює. Будь-який вірус може стати фатальним для життя малечі. Це надзвичайно рідкісне захворювання. У світі діагностували лише 6 випадків цієї важкої хвороби, але вона виліковна. Для того, щоб дівчинка одужала, необхідна термінова операція. Ціна життя – 110 000 доларів.

Проведення благодійної акції “Замість квітів подаруємо життя” у Красноїльській ЗОШ №3

Батьки Євочки надзвичайно вдячні за виявлену сторожинчанами чуйність та добро. Зараз для лікування дитини не вистачає значної суми. У період з 27.08 по 02.29 на картки ПриватБанку надійшло 136,8 тис. грн., караоке та вечірня дискотека принести 2 тис. грн. та 100 доларів, на руки батькам передали 300 євро, в скриньки поклали 25 тис. грн. та 5 євро, грошові перекази склали 100 доларів та 50 євро, священник з Румунії Василь Томаш (Vasile Tămaş) передав 3,2 тис. доларів, мультфільми/кіно та футбол принесли 525 грн.

У кожній школі на святі було розміщено скриньку та плакат з фото Євочки. Таким чином, лише завдяки милосердю батьків та учнів Сторожинецької ЗОШ №1, районної гімназії та районного ліцею вдалося зібрати значну суму – 62 250 грн., 50 євро та 10 доларів.

Днями ми повідомимо загальну суму, зібрану у всіх школах району, які долучилися до акції (села Сторожинецької громади, Чудейська громада, Красноїльська громада), адже вона триватиме до кінця тижня, та скільки коштів не вистачає на лікування. Вже зараз зрозуміло, що це близько 30 тис. доларів. Кожна благодійна акція наближає Євочку до одужання!

Проведення благодійної акції “Замість квітів подаруємо життя” у Красноїльській ЗОШ №3

Є різні думки та погляди з приводу акцій та цієї ініціативи зокрема. Волонтери звертаються в першу чергу до вчителів: “Ваша неймовірно важлива та складна праця варта мільйонів квітів та безмежної вдячності, але ми просимо вас підтримати цю ідею та пояснити батькам і дітям для чого збираються ці кошти.

Нехай одужання маленької дівчинки стане нашим спільним подвигом! А у вашому житті, наші чудові, чуйні та неповторні вчителі, ми впевнені, ще буде море квітів від вдячних дітей, яких ми спільно виховаємо милосердними та справжніми Людьми!”

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ