“Касовий чек – шлях до подарунку”. У Великокучурівській громаді креативно підійшли до наповнення місцевого бюджету

Акцизний податок

Для збільшення доходів місцевих бюджетів з 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів – пива, алкольних напоїв, тютюнових виробів, пального.

Суб’єкт господарювання, що здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує акциз за місцем реалізації. 5% вартості кожної пачки цигарок, пляшки алкоголю чи літра палива поповнює місцевий бюджет і в подальшому направляється на соціально-економічний розвиток громади.

Перевірити сплату акцизу можна за фіскальним касовим чеком, у якому сума податку має відображатися окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – то податок не сплачений, бюджет не поповнюється.

Минулого тижня у Великокучурівській громаді запустили незвичну акцію “Касовий чек – шлях до подарунку!”

За умовами акції, при кожній покупці підакцизного товару на території громади потрібно взяти фіскальний чек і у останній день місяця зібрані чеки необхідно здати до фінансово-економічного відділу сільської ради. За результатами підрахунку чеків буде визначено переможця, який отримає цінний подарунок.

“Акцизний податок – це не основне джерело наповнення бюджету, але його можна ефективно контролювати самими жителями. Найголовніше – це виховує свідомість громадян, патріотизм за власну громаду, – розповідає голова Великокучурівської громади Василь Тодеринчук. – Хочемо навчити людей, що при купівлі підакцизних товарів 5% їх вартості йдуть в бюджет громади.

Загальна сума акцизного податку, яка надійшла у бюджет Великокучурівської громади за 2017 рік у роздрібній торгівлі, – 358,8 тис. грн. З них три найкращих платника акцизу – це СТ Великокучурівське ССТ, Проданчук Л.І., Луківський І.Г., Рудійчук М.Н.”.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ