ДПІ: 48 млн. надходжень, ціни на алкоголь

ДПІ інформує

Протягом першого півріччя цього року податковою інспекцією у Сторожинецькому районі перераховано до бюджетів усіх рівнів  47894,8 тис. грн. – повідомив Олександр Григоряк, начальник ДПІ у Сторожинецькому районі ГУ ДФС у Чернівецькій області під час брифінгу.

Він наголосив, що це складає 119,2% до прогнозних передбачень (прогноз 40184,1 тис. грн.),  до бюджету надійшло більше на 7701,7 тис. грн. що в порівнянні з відповідним періодом 2014 року по району спостерігається збільшення надходжень до Зведеного бюджету на суму 16281,42 тис. грн. або на 51,6%.

Планові завдання до Державного бюджету (збір)  за січень – червень 2015 року виконано на 123,1 %. (при плановому завданні 15311,0 тис.грн. зібрано 18847,4 тис. грн)

В порівнянні з відповідним періодом  2014 року збір до Державного бюджету збільшився на 13056,8 тис. грн., або на 225,5 %.

Працівники ДПІ у Сторожинецькому районі ведуть постійну та наполегливу роботу зі своєчасного та повного надходження платежів до бюджету. У своїй роботі податківці прагнуть підвищити рівень добровільного виконання платниками податків податкових зобов»язань, досягти того, щоб податки сплачувалися з відчуттям відповідальності.

Олександр Євгенович зазначив, що на даний час  органи Державної фіскальної служби України та бізнес є стратегічними партнерами, які працюють заради однієї мети – розвитку підприємництва в країні та відповідно, підтримання стабільної економічної ситуації в державі в цілому.

Організація роботи з письмовими зверненнями громадян

Організація роботи з письмовими  зверненнями громадян

З початку року   до   ДПІ у Сторожинецькому районі  надійшло 2  письмових звернень   громадян (2  заяви), що на 8 звернень меньше, ніж за відповідний період 2014 року. Станом на  01.07.2015 року за результатами розгляду звернень фахівцями податкової інспекції надано  відповіді без порушення термінів на 1 запит ще 1 запит знаходиться у стадії розгляду так як термін ще не настав.

 По тематиці отримані звернення громадян можна згрупувати наступним чином:

  • одна  заява, в якій запитувач порушував питання  щодо порушення податкового законодавства приватним підприємством та здійснення документальної перевірки. За результатами проведеної перевірки порушень не виявлено.
  • одна заява, в якій запитувач звернувся з проханням провести фактичну перевірку діяльності приватного підприємця. Дана заява знаходиться у стадії розгляду,  термін якої  не настав.

ЦОПом було подано 24,2 тисяч сервісних послуг

ЦОПом  було  подано  24,2  тисяч сервісних послуг

Фахівцями Центру обслуговування платників ДПІ у Сторожинецькому районі за перше півріччя  2015 року  надано 3,2 тисячі адміністративних послуг. Майже 2,1 тисячі громадян отримали реєстраційні номери облікової картки платника податку з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.  Запитуваними    послугами  також  у  ЦОПі  є   отримання довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, реєстрація  книг обліку доходів і витрат, книг обліку розрахункових операцій,  реєстрація платником єдиного податку,  надання витягу з реєстру платника єдиного податку.

З метою забезпечення платників податків повною та достовірною інформацією про порядок надання адміністративних послуг, на інформаційних стендах у Центрі обслуговування платників та на суб-сайті ГУ ДФС у Чернівецькій області, розміщено перелік адміністративних послуг, Інформаційнi картки адміністративних послуг, зразки заповнення заяв .

В Центрі усі  бажаючі   можуть отримати  потрібну інформацію та консультації спеціалістів з питань оподаткування.  З початку року  фахівцями  центру обслуговування платників податків  було надано  55 консультацій щодо норм дії чинного  податкового законодавства або порядків  заповнення та подання звітності.

В ЦОПі   встановлено скриньки  для проведення анкетування платників податків з метою здійснення  моніторингу  громадської думки, своєчасне реагування  на  критичні зауваження та пропозиції платників стосовно організації діяльності Центру.  Анкетування проводиться анонімно та на добровільних засадах.

Громадян мають право на звернення

Громадян мають право на звернення

Одним із  напрямків у роботі ДПІ  Сторожинецькому  районі   є кваліфікований, неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених питань та  забезпечення вимог Закону України «Про звернення громадян»  .

На виконання статті 22 Закону України «Про розгляд звернень громадян» від 02.10.96 № 393/96-ВР із змінами та доповненнями № 393, керівниками та іншим посадовими особами ДПІ  постійно проводиться особистий прийом громадян у дні встановлені графіком, які затверджуються керівником.  Необхідну  інформацію щодо проведення  особистого прийому громадян із зазначенням прізвищ посадових осіб, які повинні приймати відвідувачів, часу й місця прийому розміщено у приміщенні ЦОП, у місцях, зручних для вільного огляду та на офіційному веб-сайті ГУ Міндоходів області.

Станом на 01.07.2015  року  посадовими особами ДПІ у Сторожинецькому районі проведено 5 особистих прийомів громадян. Звернення були стосовно єдиного податку, РРО та акцизному податку. Безпосередньо  особистий прийом громадян  здійснено:  заступником начальника – 3 прийоми,  іншими посадовими особами – 2 прийоми. За категоріями  авторів звернень  на особистий прийом до посадових осіб  ДПІ звернулось: 5  4 осіб – категорія, яких не визначена.

Графіки особистого прийому керівництвом та спеціалістами ДПІ

Графік особистого прийому громадян керівництвом Державної податкової інспекції у Сторожинецькому районі Головного управління ДФС у Чернівецькій області (м. Сторожинець, вул. Лопуляка, 8)

Посада

Прізвище, ім’я та побатькові Дні прийому

Години прийому

Начальник Державної податкової інспекції у Сторожинецькому районі Головного управління ДФС у Чернівецькій області

Григоряк Олександр Євгенович

Понеділок

10.00-18.00

Заступник начальника Державної податкової інспекції у Сторожинецькому районі Головного управління ДФС у Чернівецькій області

Хмелюк Людмила Іванівна

Середа

10.00-18.00

Примітка: при відсутності посадової особи прийом проводять інші посадові особи, які заміщують відсутню згідно з розподілом обов’язків; згідно розпорядку перерва на обід: з 13-00 до 13-45; попередній запис на прийом до начальника ДПІ у Сторожинецькому районі проводиться щоденно в приймальні  ДПІ за телефоном 2-11-55 та закінчується не пізніше ніж п’ять робочих днів до календарної дати прийому.

Графік особистого прийому громадян посадовими особами структурних підрозділів  Держаної податкової інспекції у Сторожинецькому районі Головного управління ДФС у Чернівецькій області (м. Сторожинець, вул. Лопуляка, 8)

Назва структурного підрозділу Дні прийому Години прийому
Відділ оподаткування юридичних осіб Понеділок 10.00-18.00
Сектор погашення заборгованостей Понеділок 10.00-18.00
Спеціаліст з питань персоналу Понеділок 10.00-.18.00
 Координаційно-моніторинговий сектор Вівторок 10.00-18.00
Спеціаліст з питань юридичної роботи Вівторок 10.00-18.00
Відділ податкового аудиту Середа 10.00-18.00
Спеціаліст з питань організаційно-розпорядчої роботи Середа 10.00-18.00
Сектор ІТ Середа 10.00-18.00
Відділ доходів і зборів з фізичних осіб Четвер 10.00-18.00
Спеціаліст  з питань фінансово-економічної роботи та бухгалтерського обліку Четвер 10.00-18.00
Спеціаліст з питань комунікацій П’ятниця 10.00-16.45
Відділ реєстрації платників та електронних сервісів П’ятниця 10.00-16.45

Примітка: при відсутності посадової особи прийом проводять інші посадові особи, які заміщують відсутню згідно з розподілом обов’язків; згідно розпорядку перерва на обід: з 13-00 до 13-45; попередній запис на прийом до посадових осіб структурних підрозділів ДПІ у Сторожинецькому районі проводиться щоденно в приймальні  ДПІ за телефоном 2-11-55 та закінчується не пізніше ніж п’ять робочих днів до календарної дати прийому.

«Спрощенці» - пенсіонери та інваліди звільняються від сплати єдиного внеску

«Спрощенці» – пенсіонери та інваліди звільняються від сплати єдиного внеску

Фізична особа – підприємець на спрощеній системі оподаткування, яка набула право на пенсію за віком, або є інвалідом та отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу звільняється від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (частина 4 ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Місяць, в якому платник єдиного податку набув право на пенсію за віком або статусу інваліда, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується єдиний внесок у розмірі, що визначається платником самостійно, але не менше мінімального страхового внеску. Таким чином, зазначена особа звільняється від сплати за себе єдиного внеску з місяця, що настає за датою призначення платнику пенсії.

Фізична особа – підприємець платник єдиного податку повідомляє орган ДФС про набуття статусу пенсіонера або інваліда шляхом подання письмової заяви довільної форми із відповідними підтверджуючими документами, а саме: копія пенсійного посвідчення та/або копія довідки з акта огляду в медіко – соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності.

В подальшому такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Особливості застосування понижуючого коефіцієнту по ЄСВ

Особливості застосування понижуючого коефіцієнту по ЄСВ

ГУ ДФС у Чернівецькій області нагадує, платники, дотримуючись умов, встановлених п.95 розділу VIII  Прикінцевих та перехідних положень Закону про ЄСВ, може визначити для себе понижуючий коефіцієнт. На понижуючий коефіцієнт мають право платники – роботодавці (крім тих, які виплачують грошове забезпечення).

 Для розрахунку коефіцієнта такий платник використовує показники за 2014 рік, відображені у звітності з єдиного внеску. При дотримані таких умов, платник має право на застосування понижуючого коефіцієнта до ставки єдиного внеску і при нарахуванні та виплаті заробітної плати за першу половину звітного місяця.

Не застосовується понижуючий коефіцієнт до:

  • ставки єдиного внеску для підприємств, установ, організацій за працюючих інвалідів (8,41 відс.);
  • ставки   єдиного внеску для підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариств УТОГ та УТОС (5,3 відс.);
  • ставки єдиного внеску для підприємств та організацій громадських організацій інвалідів (5,5 відс.);
  • всіх ставок єдиного внеску у вигляді утримання (3,6 відс., 6,1 відс., 2,6 відс., 2 відс., 2,85 відс.).

Якщо ж при остаточному розрахунку виявиться, що умови для застосування понижуючого коефіцієнта до розміру єдиного внеску у звітному місяці не виконано, то, відповідно, застосування зниженої ставки до авансових внесків не є правомірним. В такому випадку, застосовується  штраф до платника єдиного внеску в розмірі 10 відсотків таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум.

Мінімальні ціни на алкогольні напої зростуть

Мінімальні ціни на алкогольні напої зростуть

ГУ ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що в газеті «Урядовий кур‘єр» від 1 липня 2015 року № 116 (5490) опубліковано Постанову Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 426 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957». Постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування.

Йдеться про підвищення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на алкогольні напої. Підвищення відбудеться в два етапи.

Мінімальна на горілку і лікеро-горілчані вироби за 1 літр 100-відсоткового спирту з 133 грн зросте до 159,94 гривень (до 31 серпня), а з 1 вересня – до 175,96 гривень. На віскі – з 295 гривень до 317,31 гривень і 349,36 гривень відповідно, на коньяк і бренді – зі 196,7 гривень до 253,21 і 269,23 гривень.

Мінімальні роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби за 1 літр 100-відсоткового спирту піднімуться зі 199,5 гривень до 249,5 гривень (до 31 серпня) і 274,5 гривень (з 1 вересня), віскі – з 442,5 гривень до 495 гривень (до 31 серпня) і 545 гривень (з 1 вересня), коньяк і бренді – з 295,05 гривень до 395 (до 31 серпня) і 420 гривень (з 1 вересня).

Відповідно найдешевша пляшка горілки об’ємом 0,5 л буде коштувати до кінця серпня 50 гривень, з 1 вересня – 55 гривень (зараз 40 гривень), віскі – 99 гривень і 109 гривень (зараз – 88,5 гривень), відповідно, коньяк 79 гривень і 84 гривні, (п’ять зірочок) – 89 гривень і 94 гривні (зараз 59 гривень і 69 гривень).

Джерело: ДПІ у Сторожинецькому районі

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ