Згідно рішення виконкому, піклування про дітей-сиріт буде здійснювати … КП “Сторожинецьке ЖКГ”

На минулому засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 18 вересня 2018 року, було прийняте рішення щодо створення маневрового житлового фонду для дітей-сиріт з Сторожинецької громади, позбавлених батьківського піклування. 

Ще наприкінці 2017 року міською радою за кошти ОДА був придбаний житловий будинок у селі Панка – двоповерхова будівля з проведеними ремонтами та подвір’ям, огородженим парканом, – для одиноких молодих осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, соціально-незахищеної категорії молоді, які потребують житла, дітей, що народилися або отримали статус дитини-сироти. 

Також членами виконкому було прийняте Положення про порядок використання цього маневрового фонду. 

Крім порядку заселення дітей-сиріт в цей будинок, обов’язків тих, хто там буде жити, виконком визначив, що відповідальним за вселення в будинок має бути визначений працівник КП “Сторожинецьке ЖКГ”.

Крім того, відповідальність за експлуатацію приміщень, їх утримання, проведення капітальних та поточних ремонтів також поклали на комунальників, при тому, що у міській раді діє відділ соціально захисту та відділ у справах дітей. 

Зараз будинок не обжитий, потребує прибирання території та косметичного ремонту.

Така позиція виконкому обурила керівництво КП “Сторожинецьке ЖКГ”, адже у підприємства мільйонні борги, а для виконання даного рішення виконкому комунальникам необхідно буде ще мінімум дві вакансії – охоронник та “завгосп”, тобто та людина, яка буде відповідати за цілісність та збереження житлового будинку.

“Приміщення знаходиться у селі Панка, що зумовлює постійний доїзд сантехніка, електрика та людей, які будуть проводити роботи, які відносяться до поточних ремонтів, що, знову ж таки, зобов’язали виконувати за рахунок коштів підприємства, – коментує начальник КП “Сторожинецьке ЖКГ” Андрій Кухарук. – Також обурює той факт, що ні працівників, ні керівництво підприємства не запиталися про можливості утримання цього житлового будинку, просто “поставили перед фактом”. 

Акту передачі, акту обстеження чи будь-якого іншого документу, за яким ми мали б доглядати будинок, також не було надано. 

На даний момент будівля не житлова, не охороняється та заростає бур’янами. 

Складається враження, що мерія взагалі не хоче займатися дітьми-сиротами, вникати у цю проблему, а просто шукає, на кого “спихнути” відповідальність. 

Планую на наступній сесії виступити з запитанням до депутатів, яким чином комунальне підприємство, основна функція якого водопостачання та водовідведення, має забезпечити комфортне та безпечне проживання дітей-сиріт у цьому житловому фонді.”

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ