У Сторожинці відбулася презентація книги Романа Кракалія “Три барви Дунаю”

Вчора, 23 жовтня 2018 року, у Сторожинецькій районній бібліотеці відбулася незвичайна зустріч – до літературно-мистецької вітальні ЦРБ завітали поважні гості: член спілки письменників України, лауреат премії ім. Степана Олійника, письменник Роман Кракалія та член спілки письменників України, головний редактор «Буковинського журналу», директор меморіального музею Володимира Івасюка Мирослав Лазарук.

Дивовижна річ – пам’ять. Лише їй підвладна можливість миттєво переноситись через роки, віки, тримати і відтворювати у свідомості минулі враження, почуття, події, знання.

У біографічному романі Романа Кракалія «Три барви Дунаю», який автор презентував численній кількості користувачів і бібліотекарів району, мова йде про міжвоєнний період (20-30-ті роки минулого століття) із його суспільними трагедіями і людськими драмами і передовсім про людину, котра шукає своє місце і призначення в тому часі. Автор у художній формі розповідає про свого діда – відомого на Буковині політика, журналіста, літератора, українського патріота Костя Кракалію.

Що стало мотивом для написання роману, як працювалось над створенням і ще багато-багато цікавого присутні почули з вуст Романа Тарасовича.

Зустріч з новою книгою – це подія, зустріч з неординарною людиною, автором – це свято. Свято виявилося подвійним, адже Мирослав Лазарук не менш цікава особистість. Він розповідав про знайомство з Романом Кракалією, про спільну діяльність у газеті «Молодий буковинець», про своє враження від роману «Три барви Дунаю», деякі розділи якого, були надруковані на сторінках «Буковинського журналу».

Присутній на зустрічі Петро Брижак, перший заступник голови міської ради Сторожинецької ОТГ, зауважив, що нинішня подія для нас усіх є знаковою, бо відбувається напередодні 100-річчя Буковинського віче. Він також висловив щирі слова подяки почесним гостям та вручив почесні грамоти та нове видання про наш край «Сторожинецька об’єднана територіальна громада» як згадку про зустріч.

На завершення директор Сторожинецької ЦБС Іванна Лугина також подякувала за приємну і цікаву зустріч гостям та закликала всіх присутніх до прочитання роману «Три барви Дунаю», адже можна довго переповідати  зміст твору, але то, мабуть, неправильно, бо книгу потрібно читати!

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ