Кращі фантастичні книги – на сайті grenka.ua

Термін “фантастика” пішов від грецького слова “фантазія” (уява). Зараз цим словом характеризують особливий жанр в мистецтві, який порушує кордони реальності, описує неймовірні, уявні події так, як би вони мали місце в реальному житті.

В літературі фантастика включає в себе відразу декілька жанрів:

  • фентезі;
  • магічний реалізм;
  • наукова фантастика;
  • хоррор (жахи).

Першими прикладами фантастики можна рахувати народні казки, в яких постійно зустрічалися неймовірні події та створіння, а реальні герої наділювалися незвичними вміннями.

Сучасна фантастична література охоплює набагато більше казок, і автори створюють неймовірні сюжети та історії, часто виявляючись правими і пророкуючи події майбутнього.

Фанатам фантастики та тим, хто ніколи раніше не стикався з такою літературою, неодмінно вартує прочитати найкращі фантастичні книги, шедевральність яких підтверджена багаточисельними нагородами.

Великий вибір фантастичних жанрів завжди можна знайти на grenka.ua.

ТОП 5 фантастичних книг

1. Джон Толкієн “Володар кілець”

            Трилогія жанру фентезі не втрачає популярності і не виходить зі списку бестселлерів уже багато років. На основі книг Толкієна була знята популярна кіносага, яка збирала мільярдні бюджети, а сам витвір став основою руху толкієністів, котрі час від час збираються разом, щоб відтворити в реальності улюблені моменти розповідей. Книга описує пригоди юного хоббіта, який відправився у подорож, повну пригод, з особливим Кільцем. Знищення чарівної прикраси повинно вернути мир та гармонію чарівному всесвіту. Чи зможе герой доправити його до необхідного місця раніше, ніж кільце заволодіє його свідомістю?

2.  Френк Герберт «Дюна»

Книга описує хроніку подій дуже далекого майбутнього, в якому все життя та культура залежать лише від однієї особливої речовини – “пряності”, котру кожен бажає отримати будь-якою ціною. Описаний сюжет торкається не тільки одвічної теми благородства та корисливості, боротьби між добром та злом, але і глибоко пронизаний політичними, релігійними, екологічними та технологічними деталями.

3. Джордж Мартін «Пісня льоду і полум’я»

Роман Джорджа Мартіна – це ще один шедевр жанру фентезі. Сторінку за сторінкою читач зможе спостерігати боротьбу чарівних королевств за владу та свободу. В сюжеті книги є все – від магії до таємниць, до неймовірних пригод, подорожей, пристасті та романити. На основі книги був знятий нашумілий серіал “Гра Престолів”. Однак, книга набагато цікавіше, до то ж автор “залишив в живих” практично всіх улюблених героїв, яких “вбили” в екранізації роману.

4. Айзек Азімов «Самі Боги»

Роман в трьох частинах, назви яких “Проти глупості”, “Самі Боги”, “Боротися безсилі” при об’єднанні по порядку збираються в відомий вислів Шиллера. З першої сторінки твору читач знайомиться з двома протилежними світами: згасаючим, який знаходиться на грані зникнення, та тим, що розвивається, повним сил та енергії. Спасти згасаючий світ можна лише за допомогою невичерпного джерела енергії, однак плата за нього буде занадто висока.

5. Брати Стругацькі «Пікнік на узбіччі»

Шедевр фантастичного жанру, популярність і актуальність якого з роками тільки зростає. Саме тому по цьому роману був знятий легендарний фільм “Сталкер” і створена однойменна комп’ютерна гра. Дія фільму розвертається на нашій планеті після нашестя прибульців, які встановили в деяких зонах свої власні умови існування.

Матеріал розміщено на правах реклами

Категорія: На правах реклами
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ