До Сторожинецького лісового коледжу на Свято зустрічі завітали майже 400 випускників

Щороку в третю суботу жовтня Сторожинецький лісовий коледж (лісовий технікум) наповнюється особливою атмосферою, прикрашається квітами і святковим настроєм та гостинно відчиняє двері, запрошуючи дорогих гостей, своїх випускників у рідні стіни на вечір-зустріч.

Цьогоріч ювілейними були випуски 1953, 1958, 1963, 1968…. 2008 років.

Усі педагоги і працівники коледжу надзвичайно тепло і радо зустрічали своїх гостей, що з’їхались на свято, а це майже 400 випускників.

Щирі привітання, слова вдячності лунали у коледжі з самого ранку, а далі святкова програма: о 9:00 огляд кабінетів та навчальних лабораторій, о 10:00 – покладання квітів на могили викладачів, яких уже немає з нами.

Далі традиційна церемонія посадки пам’ятного дерева і о 12:00 – зустріч студентів коледжу із гостями свята. 

Досвідчені лісівники і економісти розповідали студентам усіх навчальних груп (а їх у коледжі 16) про свої здобутки і досягнення на трудовій ниві, про престижність професій, які надає коледж, згадували веселі студентські роки.

Урочистості перенеслися на сцену у ошатну актову залу коледжу, де ведуча і організатор сценічного дійства Галина Прокопенко створила затишну і дружню атмосферу, повернула присутніх у ті незабутні роки юності, які назавжди залишаються у пам’яті.

Серед запрошених були і ветерани коледжу, яких вшанували квітами і оплесками. Від їхнього імені та імені випускників 1968 року виступив колишній директор коледжу, Заслужений лісівник України Петро Рудько.

Зі сцени з вітальним словом виступали класні керівники ювілейних груп. Також з теплими словами вдячності до викладачів зверталися випускники і гості свята. Серед них: професор НЛТУ України Іван Сопушинський, кандидат сільськогосподарських наук НУБІП Іванна Кульбанська, Начальник УДКС у Сторожинецькому районі Алла Рибак, перший заступник голови Хмельницького обласного управлінні  лісового господарства Павло Золотий та багато інших, які з гідністю несуть честь студента Сторожинецького лісового коледжу.

Коледж завжди пишався і пишається досягненнями своїх випускників, серед яких академіки, доктори і кандидати економічних,  лісо- та сільськогосподарських наук, професори і доценти, декани і завідуючі кафедрами в УДЛТУ, НУБІП, ЧНУ та інших найкращих вишах країни, а також заступники голови Державного агентства лісових ресурсів України, начальники обласних управлінь, провідні економісти, головні бухгалтери підприємств.

Є багато випускників, які займали і займають посади директорів лісових коледжів, держлісгоспів та головних лісничих.

Близько 50 випускників носять високе звання Заслуженого лісівника України.

Свято вдалося. Гарна концертна програма під керівництвом Василя Леонтія надзвичайно прикрасила урочистість. Виступали співочі колективи як викладачів, так і студентів.

Усі присутні залишилися надзвичайно зворушені теплою, по-домашньому затишною атмосферою. А коледж з нетерпінням чекатиме наступної зустрічі із своїми вихованцями.

Джерело: Сторожинецький лісовий коледж

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ