Педагоги ЦДЮТ ділилися своїми методичними напрацюваннями

Минулий тиждень видався плідним та насиченим для педагогічних працівників Сторожинецького ЦДЮТ.

24 жовтня 2018 року в Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області відбувся обласний семінар-практикум «Формування патріотичних почуттів дітей та молоді засобами гуртків художньо-естетичного напряму закладів позашкільної освіти Чернівецької області», в якому взяли участь заступник директора з навчально-виховної роботи Паладій Ольга Михайлівна, керівник гуртка ЦДЮТ «Ансамбль народник інструментів» Фіріч Анатолій Ілліч, керівник студії «Рідна пісня» Черней Сергій Миколайович та керівник гуртка ЦДЮТ «Художня кераміка Буковини» Васелович Ілля Іванович.

Ілля Іванович представив на обласному семінарі-практикумі презентацію «Інноваційні методи та форми роботи на заняттях гуртка «Художня кераміка Буковини», де педагог позашкілля поділився досвідом роботи з обласними колегами та представив виставку творчих робіт мініатюрної кераміки своїх вихованців.

«На освітній ниві я з 2003 року, а, власне, кераміка зацікавила мене набагато раніше. У дитинстві я займався спортом і водночас відвідував художню школу, фото- і кіногуртки, – розповідає Ілля Іванович. – Як бачите, мистецтво мене зацікавило більше, я живу ним. Буковинську кераміку я полюбив у Чернівцях при вступі до Чернівецького училища мистецтв імені Сидора Воробкевича.

Там мене оточували творчі люди, я поринув у творчість і знайшов там своє життя, спасіння і натхнення. Багато часу приділяв саморозвитку, вивчав культури різних країн, відвідував бібліотеку. Часто організовую власні творчі виставки на різні тематики та виставки своїх вихованців з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, розвитку творчого потенціалу, здібностей та талантів підростаючого покоління, виховання почуття патріотизму. Мистецтво живе у мені, я люблю життя, люблю все красиве, люблю сонце, я радію усім дрібницям, тому планую вдома зробити майстерню поетичної кераміки».

26 жовтня 2018 року при обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» було проведено обласну нараду методистів, голів методичних, об’єднань з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Сучасні вимоги до змісту та методів освітньої діяльності в гуртковій роботі закладів позашкільної освіти». Від Сторожинецького ЦДЮТ прийняли участь Л.О.Скрипа – методист науково-технічного та декоративно-прикладного напрямів та М.В.Остафійчук – керівник гуртка «Іграшка-сувенір», виступивши з доповіддю та представивши презентацію на тему: «Передовий педагогічний досвід як єдність теорії і практики».

Джерело: заступник директора з НВР ЦДЮТ О. Паладій, методист науково-технічного та декоративно-прикладного напрямів ЦДЮТ Л. Скрипа.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ