Центр зайнятості сприяє працевлаштуванню жителів Сторожинецької громади

Налагодження й розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами є одним із пріоритетних завдань Державної служби зайнятості.

Між Сторожинецькою районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості та Сторожинецькою міською радою укладено договір про співпрацю у січні 2017 року.

Фахівці районної філії постійно проводять заходи, зокрема виїзні, в ОТГ, щоб презентувати послуги служби зайнятості жителям громади, роз’яснювати чинне законодавство про зайнятість населення, консультувати тощо.

Впродовж січня – жовтня 2018 року до районної служби зайнятості звернулись за сприянням у працевлаштуванні з числа жителів Сторожинецької ОТГ  853 особи. За сприянням служби зайнятості працевлаштували 723 особи, з них 493 особи до надання статусу безробітногота 230 осіб з числа осіб, що перебували на обліку.

Станом на 20.10.2018 року за направленням служби зайнятості проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 186 безробітних осіб жителів Сторожинецької ОТГ.

В рамках співпраці із органами місцевого самоврядування районна служба зайнятості проводить роботу і у напрямку організації громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру.

До робіт тимчасового характеру за кошти підприємств, організацій, установ громади було  залучено в поточному році 198 осіб, в тому числі 31 особа взяла участь в громадських роботах за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та Сторожинецької територіальної громади і було використано 126 тис. грн. (63 тис.грн. – кошти Фонду, а ще 63 тис.грн. – кошти місцевого бюджету).

Служба зайнятості веде активну профорієнтаційну роботу з учнями та батьками навчальних закладів громади, зокрема організовує профінформаційні заходи щодо популяризації робітничих професій та можливостей здобуття їх в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості з метою підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці.

Так, у 2018 році проведено 14 семінарів дня учнівської молоді, в яких взяли участь 182 учнів старших класів, 3 семінари для батьків – 26 осіб, 8 семінарів для працівників освітніх закладів – 87 осіб.

Розроблено Програму зайнятості  населення Сторожинецької ОТГ на період до 2020 року спільно із службою зайнятості району. Програма допоможе в проведенні регіональної політики розширення можливостей реалізації прав громадян на гідну працю шляхом: створення умов для підвищення рівня зайнятості населення; стимулювання заінтересованості роботодавців у створенні нових робочих місць; збереження та розвитку трудового потенціалу; легалізації праці.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ