Конференція з питань виділення землі учасникам АТО в місті

Конференція

Вчора в залі засідань міської ради депутатами міської ради була організована конференція з питання виділення земельних ділянок учасникам АТО в межах міста. На заході були присутні депутати міської ради, учасники АТО, представник Служби безпеки, землевпорядник та представники міської ради.

“Ми зібралися для того, щоб визначити, які ділянки виділені в межах міста учасникам АТО, а також підняли питання про те, що деякі земельні ділянки, які відводились для учасників бойових дій, були виділені зовсім іншим людям, – розповідає депутат міської ради Чумак Володимир Володимирович. – Взагалі, це питання піднімалося раніше, але конкретно займатися цією справою я почав з лютого 2015 року.

Я писав депутатські звернення до міської ради, до районної прокуратури і пізніше також було звернення народного депутата Бурбака Максима Юрійовича до обласної прокуратури по цьому питанню. Ситуація з цією землею така – десь в 2012 році був запит на безкоштовне отримання земельної ділянки в центрі міста площею 0.04 га від одного з, на той час, працівників мерії. На сесії йому було відмовлено і було винесено рішення, за яке проголосували всі депутати міської ради, щоб ця ділянка була виставлена на продаж з аукціону.

Почалося найцікавіше – на кожній сесії міської ради депутати давали запит щодо стану підготовки документів на цю земельну ділянку. Кожен раз отримували відповідь, що документи ще не готові.

Коли розпочалися бойові дії на Сході України і у нас в місті з’явилися учасники АТО, на сесії міської ради було прийняте рішення про передачу цієї ділянки під виділення чотирьом учасникам АТО. Самим палким прихильником цієї справи був на той час міській голова Карлійчук Микола Миколайович.

Через деякий час з’явилося право власності на цю землю, і власники виграли два суди в міської ради. Фактично, слідство, яке почалося, на мою думку, ведеться однобоко. Опитуються тільки працівники мерії, а на даний момент, наскільки я знаю, ніхто з депутатів міської ради свідчення не давав. По цьому випадку заведена кримінальна справа і внесена в єдиний реєстр досудових розслідувань. Зустрівшись з представниками “Спілки учасників АТО” ми вирішили далі слідкувати за подальшим розвитком подій по цій
справі.”

В міській раді повідомили, що всі процесуальні процедури, які залежали від працівників міської ради, виконані і зараз мерія чекає на результати розслідування, яке й повинно внести ясність в дану справу.

Категорія: АТО Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ