У Старих Бросківцях провели захід “Велична квітка Буковини” з нагоди 155-річчя від дня народження Ольги Кобилянської

І з верховіть Карпатських гір злинула буковинська орлиця та стала всеукраїнською письменницею. Своїми повістями, оповіданнями, новелами і публіцистичними статтями вона зайняла гідне місце в українській літературі. Кращі її твори перекладено на багато мов, а такі твори, як «У неділю рано зілля копала», «Земля», «Царівна» екранізовані та із великим успіхом ішли в театрах нашої країни і за кордоном.

В день роковин Ольги Кобилянської хочеться доземно уклонитися пам’яті великої письменниці. Бо дороге, близьке її слово нам, її нащадкам. Згадайте предків своїх, щоб історія перед вами не згасла, і золотої книжки не згубіть – заповідала Кобилянська.

Минулого тижня в сільській бібліотеці-філії №31 села Старі Бросківці був проведений загально-системний масовий захід « Велична квітка Буковини», з нагоди якого була оформлена книжкова виставка «155- років від дня народження Ольги Кобилянської ».

Ведучими були учні школи Гловацький О. та Браткевич Т., які розповіли про автобіографію О. Кобилянської.

“Починала свою творчість німецькою мовою, потім писала польською мовою, але познайомившись Софією Окуневською, переконалася писати для свого народу по-українськи”. – розповідали на заході.

Вечір було проведено спільно з школою, бібліотекою.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ