Вихованці Сторожинецького ЦЕНТУМ були відзначені у обласних конкурсах юних екологів

Цього року учасниками обласного Збору юних аграрників, садівників, зоологів-тваринників, квітникарів-дизайнерів стали понад 50 учнів та педагогів закладів освіти області та м. Чернівців.

Як зазначили члени журі, до складу якого  входили науковці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Придністровської дослідної станції садівництва, представники відділу природи Чернівецького краєзнавчого музею, Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, діти провели цікаву і змістовну роботу.

Фахівці підкреслили важливість подібних заходів і їх значення у творчому самовдосконаленні та професійному самовизначенні учнівської молоді.

Приємно, що переможцем в номінації «Тваринництво» визнано  Прохорчука Микиту, вихованця гуртка «Юні бджолярі» Сторожинецького ЦЕНТУМ на базі Банилово-Підгірнівської гімназії.

Вітаємо вихованця і його керівника – Кривка А.В. з  успішним захистом,  бажаємо наснаги на майбутні дослідження і практичну роботу,  адже старанна праця неабияк сприяє отриманню високих результатів.

Нещодавно відбувся ще один обласний очний конкурс дослідників природи – учнівський конгрес «Живи, Земле!».

Наш дім, Земля, — невеличка планета у безкінечному просторі. Щоб підтримувати помешкання в чистоті та зберегти від ушкоджень, ми маємо докласти чимало зусиль, втім, виходить поки що навпаки…

Тому, відповідно до програми та положення Конгресу, проведена робота в наступних номінаціях: «Загальні екологічні проблеми», «Охорона рослинного світу», «Охорона тваринного світу», «Природоохоронні території».

Роботу учасників Конгресу оцінювало компетентне журі в складі науковців Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича, Буковинського державного медичного університету, фахівців з управління екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА, Басейнового управління річок Прут та Сірет, Чернівецького ботанічного саду, педагогів Чернівецького обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, ДВНЗ «Чернівецький політехнічний коледж».

Зазначимо, що і в цьому заході вихованці Кривка А.В., керівника гуртка ЦЕНТУМ,  ведуть першість – так, Чоботар Богдана (гурток «Юні лісівники») зайняла І місце в номінації  «Природоохоронні території», а Фештрига Іван («Художня кераміка», кер. Васелович О.Р.) – ІІІ місце в номінації «Загальні екологічні проблеми».

Відзначено за активну участь вихованку гуртка «Екологічне краєзнавство» Селескерову Жанну (кер. Карпюк Н.В.). Удостоєний відзнаки Управління екології та природних ресурсів за активну еколого-просвітницьку діяльність та плідну роботу у сфері охорони та раціонального використання природних ресурсів Буковини – Назиров Ростислав, вихованець гуртка «Лозоплетіння» ЦЕНТУМ на базі Сторожинецької ЗОШ І-ІІ ступенів №3 (керівник Гева М.В.).

Подальшої наснаги та удачі педагогам і вихованцям!

Джерело: Сторожинецький ЦЕНТУМ

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ