«І обнялися береги одного, вічного народу». У Костинцях провели захід до Дня Соборності

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання 22 січня 1918 року Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою.

Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.

До цієї дати працівниками культури  в Костинецькому старостинському окрузі було проведено інформаційну годину «І обнялися береги одного, вічного народу». Свято відкрив в. о. старости села Божескул  Віктор Іванович та надав слово вчителю історії Масіян Світлані Ксенофонтівні, яка розповіла  про історію Соборності України, про її утворення.

Працівниками бібліотеки було проведено бібліографічний огляд  «Ми – єдиний народ сьогодні, завтра». Наймолодші учасники, вихованці ДНЗ “Горянка” розказали  вірші про Україну, учасники художньої самодіяльності  Будинку культури Мунтян Кароліна, Поленчук Мая, Савка Анастасія виконали пісні про Україну.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ