«Квіти у полі, там де Крути…». У Старих Бросківцях провели годину історичної правди

29 січня українці вшановували події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами.

Саме тоді на Чернігівщині, недалеко від залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, добровольчий Студентський Курінь, що складався із 300 юнаків, студентів Університету імені Святого Володимира, новоствореного Українського Народного Університету та гімназисти Київських гімназій, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вистояли нерівний бій із більшовицькими військами, чисельність яких налічувала близько 5 тисяч.

Для того, щоб вшанувати пам’ять юних героїв, у бібліотеці №31 села Старі Бросківці було проведено годину історичної правди: «Квіти у полі, там де Крути…».

Метою проведення даного заходу було ознайомлення молоді села із трагічною сторінкою історії України, а також виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежної України віддав найцінніше – своє життя.

Для того, щоб детальніше поринути в дану тему, було оформлено книжкову виставку: «Лист без конверта».  

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ