Районний суд розглядає провадження щодо жінки, яка підробила документи для отримання субсидії

Сторожинецьким районним судом розглядається кримінальне провадження відносно місцевої жительки по обвинуваченню  у підробленні документів та шахрайстві для отримання субсидії.

В ході досудового розслідування встановлено, що жінка, з метою призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, подала до Управління праці та соціального захисту населення Сторожинецької районної державної адміністрації неповну та недостовірну інформацію в Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема, приховала факт купівлі житла.

За наслідком вчинення вищевказаних дій, прокуратурою пред’явлено обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 190 КК України.

Нагадуємо, що відповідно до Положення “Про порядок надання житлових субсидій”, субсидія не призначається якщо будь-хто із складу домогосподарства або членів сім’ї, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії набув право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або одноразово оплатив будь-які послуги на суму, яка перевищує 50 тис. гривень.

Згідно до цього ж Положення встановлено, що громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення
житлової субсидії та на визначення її розміру.

Водночас, сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається громадянином до державного бюджету.

Джерело: Сторожинецька місцева прокуратура

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ