Гуртківці ЦЕНТУМу закликають допомогти зимуючим птахам

Зима – дуже складний період у житті птахів.  Не так холод, як голод дошкуляє тим пташкам, які зважилися зимувати разом з нами. Що ми знаємо про цих птахів?

Птахи, які залишаються на зиму в наших краях, харчуються переважно лише рослинною їжею: насінням, ягодами, бруньками дерев. А з комахоїдних птахів залишаються зимувати лише ті, які можуть добувати комах з-під кори дерев (синиці, дятли), але і вони частково переходять на насіння. Саме тому дуже  уразливими є пташки нашого саду. Щоб зберегти життя цих птахів, необхідно їх підгодовувати. Для цього застосовуються годівниці. Їх форма, матеріал повністю залежить від нашої фантазії.

Потрібно починати підгодовувати птахів пізньої осені і продовжувати робити це до весни.

Тому гуртківці Сторожинецького ЦЕНТУМ активно долучилися до акції «Допоможи зимуючим птахам». Виготовляли годівнички з пластикових пляшок, деревостружкових матеріалів, картонних виробів тощо. Підгодівлю пташок ведуть протягом  всього холодного періоду року: хто підсипає зерно, насіння у годівничку, хто на підвіконня… А є сміливці, які годують пташок з долоні! 

Приємно зазначити, що багато школярів уже долучились до акції: виготовили годівнички та підгодовують пташок протягом холодного періоду року.

Зокрема, другокласники Сторожинецької гімназії під керівництвом вчительки молодших класів Лілії Ігорівни Шаповал разом з батьками долучились до проекту «Пташина їдальня», в якому передбачені різні заходи: виготовлення годівничок з петпляшок; підгодівля пернатих  та дослідна робота дітей – спостереження за життям зимуючих птахів.

Активно проходить акція у навчальних закладах: Банилово-Підгірнівська гімназія (організатори Кривко А.В., Карпюк Н.В., Бурачук А.А.), Панківський НВК (організатори Гуцуляк Ю.І. та Ксьонзик Н.І.).

До агітаційної роботи долучився керівник гуртків ЦЕНТУМ Васелович О.Р.

Тож вихованці Сторожинецького ЦЕНТУМ запрошують усіх небайдужих приєднатися до акції та подбати про зимуючих пташок у нашому краї.

Адже вміло організована підгодівля сприяє не лише виживанню птахів, а й подальшому їх закріпленню на гніздових ділянках. А це означає що наші сади будуть захищені від комах-шкідників і матимемо гарний урожай садовини.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ