У Сторожинці провели баскетбольний турнір серед дівчат до 30-річчя виведення військ з Афганістану

Цієї неділі в Сторожинецькій ДЮСШ було проведено районний турнір з баскетболу серед дівчат, який присвячувався 30-й річниці виведення військ з Афганістану. У змаганнях брали участь команди шкіл міста Сторожинець та Красноїльської гімназії.

Турнір є традиційним, започаткований у минулому столітті, проводився періодично з деякими перервами серед чоловічих команд (юніори та молодь). На турнір запрошувалися команди та гравці і з інших районів області.

Цього року за ініціативи районної Асоціації учасників бойових дій, районної Спілки ветеранів Афганістану вирішено провести турнір серед команд дівчат Сторожинецького району, а саме серед груп відділення баскетболу Сторожинецької ДЮСШ та запрошеної команди села Годилів Великокучурівської ОТГ.

Змагання такого рівня в районі організовано вперше. Вирішено турнір серед команд дівчат проводити щорічно. Можливо, буде збільшено кількість учасників, будуть запрошені команди з інших районів області.

Турнір проходив в гострій боротьбі і не можливо було передбачити хто вийде переможцем будь-якої гри. А змагання тривали майже півдня.

Стався такий збіг, що проведення турніру,  який приурочено до дати виведенню військ з Афганістану, 15.02.1989 року, співпав із закінченням карантину в ЗОШ району. І тому виникли деякі перешкоди в організації змагань, зібралось мало команд та не всі учасники у складі збірних команд змогли брати участь. В цей же день проводилась обласна олімпіада з історії України в місті Чернівці і двоє спортсменів Опорного закладу Сторожинецький ліцей брали в ній участь, що позначилося на виступі команди. 

Переможцем районного турніру стала збірна команда Красноїльської гімназії. Срібний призер змагань – команда Сторожинецької районної гімназії, бронзовий призер – команда Опорного закладу Сторожинецький ліцей.

На параді відкриття, при церемонії нагородження команд та впродовж всіх ігор, були присутні учасники бойових дій воїни-афганці: голова районної Асоціації учасників бойових дій Палій Василь МиколайовичУнгурян Василь Іванович та Гриценко Юрій Васильович. У своїх виступах з теплотою згадували воїнів-афганців, які брали участь у війні, а також вшановували пам’ять загиблих воїнів з нашого району.

Команди призери та переможець змагань нагороджені кубками, а учасники медалями та грамотами. Пам’ятними кубками відзначено також кращого гравця турніру – у складі команди Красноїльської гімназії – Мітрік Валентину, а в команді Сторожинецького ліцею – Сербул Вікторію. Саме в цих дівчат в цей день був День народження. Кубки, медалі та грамоти підготували районна Асоціації учасників бойових дій, КЦ «Інтерком» директор Чоботар Роман Романович.

Хочу відмітити, що учні Сторожинецької ДЮСШ відділу освіти РДА не звикли до змагань, де вручають кубки, медалі та грамоти.

На терені району мало меценатів та спонсорів, що підтримують спортивні команди. Для дівчат відділення баскетболу ДЮСШ вперше випала нагода брати участь у змаганнях на яких так красиво відзначали переможців та призерів.

Адміністрація, тренери-викладачі та учні відділення баскетболу Сторожинецької ДЮСШ дуже вдячні районній  Асоціації учасників бойових дій, районній Спілці ветеранів Афганістану, зокрема голові Палію Василю Миколайовичу, члену виконкому Сторожинецької міської ради Чоботарю Роману Романовичу, які на сьогодні для нас є найкращими меценатами та спонсорами дитячого спорту на терені району.

Директор Сторожинецької районної комунальної ДЮСШ С.І.Москалюк.

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ