Близько тисячі прихильників УПЦ МП провели “молитовне стояння” під стінами Сторожинецької РДА

Вчора, 14 лютого 2019 року, близько 1000 прихожан і священників УПЦ московського патріархату на чолі з благочинним отцем Василем, владикою Мелетієм та єпископом Лонгіном пройшлися хресною ходою вулицями Сторожинця.

Перед тим, рано була проведена служба у Георгіївській церкві, де збиралися прихильники УПЦ МП з декількох районів.

Одночасно з цим біля Меморіалу “Борцям за волю України” проводили молебен за загиблими отець Михайло Смоляк і отець Іван Гопко. На молитві були присутні учасники бойових дій на Сході України.

Правоохоронці, забезпечуючи громадський порядок, створили “живий ланцюг” перед меморіалом, убезпечуючи людей від можливих провокацій. Вже пізніше на площі постійно знаходилися біля 50 працівників поліції.

Під час ходи прихожани несли у руках хрести, ікони та транспаранти з написами: «Ми є УПЦ», «Припиніть захват храмів», «З нами Бог», «Руки геть від Церкви», «Церква – відокремлена від держави», «Глава церкви Христос, а не політики»», «Віра – не політика», «Ми з блаженнійшим Онуфрієм» тощо.

Нагадаємо, що у Сторожинецькому районі дві релігійні громади перейшли від УПЦ МП до ПЦУ – села Ясено та Михальча.

Хресна хода прийшла на Центральний майдан Сторожинця, де ними був проведений молебен за загиблих, в тому числі у Афганістані, після чого священники поклали квіти до Меморіалу “Борцям за волю України”.

Під стінами Сторожинецької райдержадміністрації було влаштоване «молитовне стояння», під час якого священники зазначали, що у районі відбуваються незаконні дії по захопленню церков УПЦ, зокрема у Михальчі.

Під час «молитовного стояння» святі отці УПЦ МП зустрілися з головою РДА Ярославом Бартошем. Зустріч проходила за зачиненими дверими, хоча священнослужителі (як це відбувалося у інших районах) не блокували доступ до кабінету, але попросили журналістів не знімати зустріч. Відеооператори, які прибули з прихильниками УПЦ МП, також до кабінету голови РДА не зайшли.

Через дві години до мітингувальників вийшов голова Сторожинецької РДА та в категоричній формі заявив, що влада у районі не допустить жодних протистоянь на будь-якому підґрунті.

Він також пообіцяв вірянам, що РДА спільно з правоохоронними органами зробить усе, аби не допустити упередженого ставлення до жодної релігійної громади та пояснив, що їхні права закінчуються там, де починаються права інших осіб.

Прямі трансляції з місця події можна переглянути на нашій сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/storinfo/

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ