У Свято-Михайлівському храмі в Сторожинці не підтримали перехід до ПЦУ

Вчора, 17 лютого 2019 року, у Свято-Михайлівському храмі в Сторожиці на Майдані відбулися збори, на яких громада одноголосно проголосувала за підтримку УПЦ і проти переходу до ПЦУ.

Декілька днів по місту ходили чутки, що настоятеля цього храму, отця Івана, збираються забрати з приходу. У неділю зранку у церкві зібралося багато прихожан на службу, яку правили отець Іван та благочинний Сторожинецького району отець Василь.

Після того, як присутніх запевнили, що настоятель храму залишається на місці, було проведене голосування за те, чи залишається храм у УПЦ, чи переходитиме до ПЦУ.

Отець Василь оголосив, що у голосуванні взяли участь 570 осіб, всі з яких побажали, щоб храм залишився у УПЦ.

Під час зборів надворі виникла конфліктна ситуація між журналісткою Галиною Єреміцою та прихожанами, які після словесної перепалки фактично виштовхали її за територію церкви.

Зі слів прихожан церкви, які зранку після служби йшли з храму, на службі було багато людей, які не є жителями Майдану чи Сторожинця. Так це чи ні – ми не знаємо.

Треба зазначити, що раніше в народі православні церкви розрізнялися за двома патріархатами – Московським і Київським. Тепер, після створення Православної церкви України, у наступних матеріалах ми будемо називати УПЦ Московського патріархату просто УПЦ (без приставки “Московського патріархату”), а УПЦ Київського патріархату – Православною церквою України (ПЦУ).

Категорія: Важливо Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ