Недоспівана пісня Володимира Івасюка

26 лютого керівник гуртка «Юні музеєзнавці» Сторожинецького ЦДЮТ Даскалюк Людмила Дмитрівна, яка працює на базі Костинецького НВК, разом зі своїми вихованцями провели виховний тематичний захід на тему «Недоспівана пісня Володимира Івасюка» – відкрите заняття, присвячене 70 річниці від дня народження талановитого українського композитора-виконавця, поета, живописця, творця нової естрадної культури, автора славетної «Червоної рути». Його пісні – це музичні символи нашої держави, їх знають і співають далеко за межами України, вони завжди залишатимуться сучасними.

Вихованці гуртка «Юні музеєзнавці» тривалий час вивчали життєвий і творчий шлях буковинського митця, збирали пошукові матеріали, підготували краєзнавчі роботи і презентації. Присутні діти, вчителі, гості мали змогу почути незабутні пісні Володимира Івасюка «Водограй», «Червона рута», «Я піду в далекі гори» у виконанні гуртківців та їх керівника. Творчий портрет музичного митця вихованці доповнили відео фрагментами документального фільму, виставкою книг, цікавих фотоархівів та портретів.

На завершення своїми враженнями і емоційними переживаннями поділилися директор Костинецького НВК Божескул В.Т. та директор Сторожинецького ЦДЮТ Корчинська І.О. Вони зазначили, що через творчість і пісню Володимир Івасюк насмілився донести світові про справжню красу України, її мелодійну мову, традиції, народ. В житті є долі, наче блискавки, які залишають свій відблиск у людській пам’яті. До таких належав Володимир Івасюк – талановитий співець, ціла епоха в пісенній культурі України.

Джерело: методист туристсько-краєзнавчого Напряму Сторожинецького ЦДЮТ Унгурян Т.М.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ