До ювілею Володимира Івасюка у “Юності Підгір’я” відбувся конкурс “Рідна Пісня”

Традиційний районний конкурс патріотичної  пісні «Рідна пісня», який відбувся нещодавно у Центрі естетичного виховання ЦЕВ «Юність Підгір’я» в Сторожинці, став справжнім святом таланту і музики. Цьогоріч захід був присвячений 70-річчю з дня народження композитора, поета-пісняра, знаного у всьому світі героя України Володимира Івасюка.

Проводився конкурс з метою популяризації пісенних та музичних творів професійних композиторів, композиторів та поетів, пошуку і розкриття творчих здібностей молодих виконавців і авторів, їх внесок у відродження, збереження і розвиток національної культури та творчої спадщини  України.

Cправді, як краще ознайомитися із творчим доробком наших  славних земляків, як не підготуватися, виступити чи просто побувати на конкурсі.

Конкурсна програма учасників складалася із двох творів, один  з яких — пісня Володимира Івасюка, другий — на вибір. Серед пісень визнаного Маестро найбільш популярними були «Я піду в далекі гори», «Балада про мальви» «Водограй», «Червона рута».  

Журі оцінювало конкурсантів за такими критеріями: виконавська майстерність, чистота інтонування; відповідність репертуару віковій категорії та вокальним даним; артистичність, сценічна культура виконавця.

Вибір кращих був для журі вельми непростим, адже, як показав конкурс, вокально обдарованих дітей та достойних педагогів з вокалу на Сторожинеччині є багато.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ