У Сторожинецькому лісгоспі висадили 400 дерев гінкго у пам’ять про лісівників, що в боях у зоні проведення АТО-ООС віддали життя за Україну

Вчора, 19 квітня 2019 року, лісівники ДП «Сторожинецьке ЛГ» завершили створення ділянки лісових культур на честь працівників лісового господарства країни – учасників АТО-ООС, що загинули при виконанні військового і громадянського обв’язку у війні на сході нашої держави.

«Ми підтримали добру ініціативу Товариства лісівників України увіковічити пам’ять лісівників-героїв молодими лісами. Вирішили посадити 400 сіянців реліктової рослини гінкго – рідкісного красивого дерева, яке є символом витривалості, стійкості і яке, до усіх своїх унікальних характеристик, має лікувальні властивості, – розповідає головний лісничий Сторожинецького лісгоспу Василь Костянтинович Романюк. – Гінкго білоба вважається деревом пам’яті. Відтепер цей лісовий куточок нагадуватиме нам усім про подвиг лісівників, які у важкий час зі зброєю у руках стали на захист територіальної цілісності України».

Сіянці гінкго виростили працівники Чудейського лісництва.

«Плекали їх два роки у розсадниках з самої насінини, це була нелегка праця», – каже лісничий Борис Ілліч Токарюк.

Висаджували сіянці співробітники лісового відділу нашого лісгоспу разом з працівниками Буденецького лісництва, на території якого розташована ділянка у 0,6 га з молодим деревами гінкго білоби.

«Спеціально вибрали ділянку для створення меморіальних насаджень недалеко від центральної траси, щоб кожний міг зайти у ліс, помилуватися ним, згадати добрим словом лісівників, які загинули в АТО, і подякувати їм за мир і спокій», – зазначає інженер лісових культур ДП «Сторожинецьке ЛГ» Вадим Михайлович Яковишин.

Джерело: ДП «Сторожинецьке ЛГ»

Категорія: АТО Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ