Районна спартакіада серед збірних команд учнів шкіл об’єднаних територіальних громад

Починаючи з 2018-2019 навчального року, як в області, так і в рамках району, проводиться спартакіада школярів окремо серед збірних команд ЗЗСО (закладів загальної середньої освіти) з 11 (в області) та 16 (в районі) видів спорту, так і серед збірних команд школярів ОТГ з 4-х видів спорту. В районі ще додатково проводиться спартакіада серед ЗНЗ І-ІІ ступенів з 10 видів спорту.

За останні роки на порядок зріс рівень підготовленості збірних команд, як району, так ЗЗСО Сторожинеччини. Вони успішно виборюють, як перші, так і призові місця на обласній спартакіаді школярів, також, достойно виступають і на всеукраїнських змаганнях.

З утворенням об’єднаних територіальних громад (ОТГ) виникає необхідність зберегти ці позиції, а також покращити їх.

В напрямку фізкультурно-оздоровчої і спортивно-масової роботи треба проводити в кожній школі спартакіаду, висвітлювати спортивні заходи в шкільній газеті, на стендах, таблицях та ЗМІ.

Впродовж навчального року Сторожинецька ДЮСШ відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації проводить дві районні спартакіади школярів (серед команд ЗНЗ І-ІІ та І-ІІІ ступенів) та районну спартакіаду серед збірних команд школярів ОТГ та збірною командою сіл, які не входять в жодну ОТГ.

За результатами першої районної спартакіади з 4 видів спорту серед збірних команд школярів ОТГ перше місце посіла збірна команда Сторожинецької громади. Друге місце, з одинаковою кількістю очок з третім місцем за Красноїльською ОТГ, яка має кращі показники (більше призових командних місць). На третьому місці збірна команда школярів Чудейської ОТГ.

Дві об’єднанні територіальні громади школярів району формували збірні команди до участі в спартакіаді області.

Переможці районних змагань серед збірних команд школярів ОТГ, (Сторожинецька ОТГ з легкої атлетики і легкоатлетичного кросу та Красноїльська ОТГ з футболу і тенісу настільного), захищали честь району на обласних змаганнях, де з легкоатлетичного кросу та легкої атлетики є найкращими серед збірних команд області. З футболу розділили 4-6 місця. Також посіли 6 місце з тенісу настільного серед таких же збірних команд районів області.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ