У Сторожинецькому районі 12 осіб без громадянства було притягнуто до адміністративної відповідальності

Сторожинецький РВ УДМС у Чернівецькій області звертає увагу увагу іноземних громадян та осіб без громадянства, що за порушення правил перебування на території України передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно вимог статті 203 КУпАП, проживання без дозвільних документів, за недійсними документами або документами, термін дії яких сплив, працевлаштування без відповідного дозволу, недодержання встановленого порядку пересування і зміни місця проживання, ухилення від виїзду з України після закінчення терміну перебування, порушення правил транзитного проїзду через територію України тощо тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає від 1700 до 5100 грн. відповідно.

Нагадуємо також, що самостійно розрахувати дату виїзду з країни можна за допомогою онлайн-сервісу «Міграційний калькулятор», розміщеного на сайті ДМС України.

Станом на початок травня 2019 року на території Чернівецької області за ст. 203 КУпАП притягнуто до адміністративної відповідальності 167 іноземців та осіб без громадянства, з них на території Сторожинецького району – 12. Загальна сума накладених штрафів склала 20621 грн.

Також КУпАП передбачена відповідальність за ряд адміністративних правопорушень, яких можуть припускатися громадяни України у правових взаєминах з іноземцями.

Так, стаття 204 КУпАП («Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів») передбачає штраф у розмірі 1700-3400 грн.

У разі порушення законодавства щодо допуску іноземців до праці без укладання трудового договору роботодавцеві також доведеться сплатити штраф у розмірі понад 125 тис. грн. Штрафи передбачені і за провадження господарської діяльності без державної реєстрації та несплату податків.

Стаття 205 КУпАП («Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства») передбачає штраф у розмірі 340-680 грн.

Стаття 206 КУпАП («Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг») – штраф у розмірі 5100-8500 грн.

Від початку року працівниками УДМС у Чернівецькій області Сторожинецького РВ притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП – 4 особи . Загальна сума накладених штрафів 1360 грн.

Джерело: Сторожинецький РВ УДМС у Чернівецькій області

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ