З початком літніх канікул подбайте про ID-картку для дитини

Сторожинецький районний відділ Управління Державної міграційної служби наголошує, що з початком літніх канікул традиційно зростає кількість замовлень на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон для дітей. Але особам від 14 років для цього необхідний паспорт громадянина України. Відсутність паспорта у вигляді ID-картки може стати причиною відтермінування або й навіть скасування поїздки.

Тож нагадуємо батькам, що термін оформлення паспорта громадянина України складає 20 робочих днів, адміністративна послуга є безоплатною, для її отримання необхідно звертатися до підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації.

Щоби оформити неповнолітній особі паспорт громадянина України для виїзду за кордон, необхідно надати наступні документи:

  • свідоцтво про народження/для 14-річних – паспорт громадянина України;
  • паспорт громадянина України одного з батьків;
  • фото розміром 10х15 для дітей до 4 років (неповнолітніх до 12 років рекомендовано фотографувати у підрозділах міграційної служби);
  • квитанцію про оплату адміністративної послуги.

Строк оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон складає 7 та 20 робочих днів у терміновому та звичайному режимі.

Нагадуємо також, що від 1 липня поточного року зросте вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Тож подбайте заздалегідь про своєчасне документування своїх дітей, щоби жодні несподіванки не могли зіпсувати їм літній відпочинок.

Джерело: Сторожинецький районний відділ Управління Державної міграційної служби

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ