Результати спартакіади району серед команд учнів ЗНЗ І-ІІ ступенів

Раніше читачі ознайомились з результатами районної спартакіади серед збірних команд школярів громад з чотирьох видів спорту, а також з результатами спартакіади району серед команд учнів загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів з 19 видів спорту.

Районна спартакіада школярів проводиться з дев’яти видів спорту серед учнів ЗОШ І-ІІ ступенів. Із 17 шкіл району участь у районних змаганнях взяли 13 шкіл. За підсумками районної спартакіади серед ЗОШ І-ІІ ступенів підтвердили свою високу технічну і тактичну підготовку команди учнів Зруб-Комарівської ЗОШ, Старокрасношорської ЗОШ та Ясенської ЗОШ, які посіли відповідно І, ІІ та ІІІ місця в загальнокомандному заліку районної спартакіади.

Можна сказати, що наша система проведення районних змагань найкраща в області, тому її не можна втрачати. В деякій мірі змагання організовані та проводяться навіть краще ніж обласні (якщо порівнювати положення районних спартакіад та обласної спартакіади). Найефективніше діє в організації районних змагань, проведення відбіркових етапів у «овертаймі» системи «плей-офф» для команд з ігрових видів спорту, які посіли другі місця в попередніх (зональних) змаганнях. Команди, які виборювали додаткову путівку до участі у фінальних змаганнях, врешті решт, ставали переможцями районних змагань з різних видів спорту обох спартакіад.

Щоб покращити роботу в загальноосвітніх школах з розвитку фізичного виховання, у ЗНЗ повинні працювали фахівці зі спеціальною освітою. В окремих випадках, уроки фізичного виховання викладають вчителі інших предметів. Щоб визначити результативність їхнього викладання, немає потреби відвідувати уроки, перевіряти методику навчання та підготовку до уроку. Це все показує підготовка шкільних команд до районної спартакіади.

Якщо команди ЗНЗ І-ІІІ ступенів всі беруть участь у районній спартакіаді, то серед ЗНЗ І-ІІ ступенів є школи, які не брали участь у жодному районному заході. Це такі, як Красноїльський НВК, Чудейська ЗОШ №3, Їжівська ЗОШ та Глибочківська ЗОШ.

Адміністраціям цих закладів необхідно звернути увагу на позакласну роботу вчителів фізичного виховання. А Красноїльський НВК та Іжівська ЗОШ за останніх 4-5 років ні разу не брали участь у районних змаганнях. Тут виникає питання і до керівництва школи, якому необхідно більш ретельно вивчати роботу своїх працівників та зробити порівняльний аналіз щодо відсотка кількості учнів школи, які відносяться до спеціальної медичної групи. Над цим треба задуматись.

Виконкомам місцевих рад громад пропоную винести питання про участь шкіл у районних змаганнях, організацію спортивних заходів в школі (проведення змагань, спартакіади, конкурсів тощо) на засідання. Особливо треба звернути увагу на школи, які знаходяться на останніх позиціях рейтингової таблиці.

Показники участі у районній спартакіаді впродовж останніх 5 та 10 років.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ