У Сторожинці відбулася презентація збірки віршів-присвят Віталію Колодію “Літургія поетові”

В читальному залі Сторожинецької районної бібліотеки відбулося засідання літературно-мистецької вітальні «Літературний вернісаж» присвячене добре відомій у нашому краї людині – Віталію Колодію, який починав в літературі як поет-лірик, розвинувся в ній як майстер драматичної поеми, виріс у прозаїка із своїм мовно-стилистичним стилем, вабливим художнім світом.

Прихильники  друкованого слова зібрались на презентацію поетичної збірки присвят «Літургія поетові», яка включає близько 30 віршів – присвят Віталію Колодію.

Збірку презентували  та ділилися спогадами Джуран Василь Тодорович – голова Чернівецької обласної організації Національної спілки письменників України, Довбуш Олександр Іванович – заступник голови Чернівецької обласної організації Національної спілки письменників України, Васкан Василь Васильович – член Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України, поет Максимчук Віктор Петрович – головний редактор журналу «Німчич».

Гості розповідали про знайомство з Віталієм Колодієм , про спільну діяльність у часописах «Радянська Буковина», «Буковинське віче», «Літературно-мистецька Буковина» та обласній організації Спілки письменників України , яку він очолював багато років, про своє враження від творчості поета.

До вітального слова був запрошений присутній на зустрічі заступник голови райдержадміністрації  Василь Степанович Гоцуляк.

На зустрічі звучали теплі і щирі слова, спогади з життя і журналістського минулого від головного редактора часопису «Рідний край» Лижника Ярослава Романовича та читачки Якимович Марії Сергіївни.

На завершення директор Сторожинецької ЦБС Іванна Лугина також подякувала за приємну і цікаву зустріч гостям та закликала всіх присутніх до прочитання поезій і творів Віталія Колодія словами Петра Скунця, лауреата Національної премії України Імені Тараса Шевченка: «Віталій Колодій – це та література, яка є власне літературою, а не обслугою часу. З високою культурою письма. І з вірою у високе людське призначення.»

Джерело: завідуюча відділом ЦРБ Кухарєва Н. М.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ