Міська рада нагадує, що до 31 серпня треба сплатити податки за землю

Сторожинецька міська рада нагадує землевласникам та землекористувачам про необхідність виконати свій конституційний обов’язок, встановлений статтею 67 основного закону держави, щодо сплати податків і зборів в порядку і розмірах, встановлених законом. Термін сплати закінчується 31 серпня 2019 року. 

З метою уникнення нарахувань штрафних санкцій та пені передбачених Податковим кодексом України (ст.ст. 126 та 129) на суму податкового боргу, просимо завчасно сплатити податки та орендну плату за використання земельних ділянок.

Разом з тим, повідомляємо що, відповідно до Рішення Сторожинецької міської ради Сторожинецького району Чернівецької області № 140-19/2018 від 26 червня 2018р. щодо встановлення плати за землю на 2019 рік розмір земельного податку для власників (їх спадкоємців) земельних ділянок призначених для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (паїв) у 2019 році складатиме 272 гривні за 1 гектар.

Особам, які передали свої земельні ділянки в оренду суб’єкту господарювання, який в свою чергу здійснює сільгоспдіяльність, необхідно взяти до уваги наступне:

  1. Орендар повинен бути зареєстрований як платник фіксованого сільськогосподарського податку (тільки за тієї умови земельний податок сплачується орендарем цих ділянок у складі фіксованого сільськогосподарського податку);
  2. Укладений договір оренди землі підлягає обов’язковій реєстрації в установленому законом порядку у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Враховуючи вищенаведене, землевласники (землекористувачі) ділянок, призначених для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (паїв), які передали свої земельні ділянки в оренду і хочуть не сплачувати земельний податок у 2019 році, повинні у найкоротші терміни  представити до міської (сільської) ради Витяги з державного реєстру про реєстрацію договорів оренди земельного паю.

Землекористувачі м. Сторожинець можуть звернутися за довідками у відділ земельних відносин та комунальної власності Сторожинецької міської ради  за адресою: м. Сторожинець, вул. О.Кобилянської, 2 (тел. 2-15-55).

Землекористувачі населених пунктів: Банилів-Підгірний, Бобівці, Давидівка, Зруб-Комарівський, Слобода-Комарівці, Комарівці, Костинці, Нові-Бросківці, Панки та Старої Жадови, за вказаними вище довідками, можуть звернутись до землевпорядників за місцем знаходження земельних ділянок.

Категорія: Важливо Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ