Право на адвоката за рахунок держави мають ті громадяни, дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів

Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня 2019 року зріс і становить 1936 гривень (раніше – 1853 грн). Про це інформує Сторожинецьке бюро правової допомоги.

Так, у законі «Про Державний бюджет України на 2019 рік» зазначено: «Установити у 2019 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2019 року – 1853 гривні, з 1 липня – 1936 гривень, з 1 грудня – 2027 гривень».

Збільшився прожитковий мінімум також для основних соціальних і демографічних груп населення:

  • для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум із 1 липня збільшився і становить 1699 грн. (1626 грн. раніше);
  • для дітей віком від 6 до 18 років збільшився і становить 2118 грн. (2027 грн. раніше);
  • для працездатних осіб збільшився і становить 2007 грн. (1921 грн. раніше);
  • для осіб, які втратили працездатність, – 1564 грн. (1497 грн. раніше).

Нагадаємо, що згідно із статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на адвоката за рахунок держави мають громадяни, середньомісячний дохід яких не перевищує 2-х розмірів прожиткового мінімуму.

Тобто з 1 липня 2019 року – 4014 грн. Окрім того, таке право мають особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує 2-х прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, а саме 3128 грн.

Також нагадуємо про Загальнонаціональний право​просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО​!» який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Нагадуємо, що Сторожинецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а (будівля Сторожинецької районної ради), 4 поверх.

Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень,  доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги.  

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8:00 до 17:00. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за телефоном 2-28-99, а також за допомогою Skype-зв’язку. Для цього просто внесіть до списку контактів електронне ім’я відділу: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логін бюро «[email protected]».

Джерело: начальник відділу «Сторожинецьке бюро правової допомоги» Г.Г. Іринич

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ