08.08.15 р. Збори учасників АТО в РБНК

3

Сьогодні в районному Будинку національних культур в Сторожинці пройшли збори учасників АТО, на яких розглядалися нагальні питання з життя Об’єднання учасників АТО в Сторожинецькому районі.

На зборах були присутні 24 учасника бойових дій на Сході України, представники районної влади, соціальних служб, політичних партій та громадські активісти.

Це були вже треті збори районного осередку. Серед найбільш важливих питань, які були розглянуті на заході, були такі:

  1. Створення житлово-будівничого кооперативу (ЖБК), який буде займатися питаннями задоволенням потреб його членів у житлі.
  2. Питання щодо діяльності спілки в строгому правовому полі та уникнення дискредитуючих для учасників ситуацій.
  3. Створення відкритого банківського рахунку для збору допомоги учасникам АТО з Сторожинецького району.
  4. Вакансії для учасників АТО як від державних, так і від недержавних організацій та установ.

Збори учасників АТО

“Всього зараз в районі є 200 демобілізованих, з яких 97 – це безпосередні учасники АТО. Нажаль, попри всі спроби зібрати максимальну кількість людей на захід, інтересу з боку побратимів зараз видно дуже мало, – пояснює голова Об’єднання учасників АТО в Сторожинецькому районі Сергій Кривко. – Взагалі, ми працюємо для полегшення життя хлопців та для вирішення їх нагальних проблем. Дуже хочу, щоб не було такої інертності, адже вирішення наших проблем знаходиться тільки в наших руках.

Сьогодні ми обговорили створення відкритого рахунку для допомоги учасникам АТО та створення контрольно-ревізійного органу районної спілки, який буде наглядати за рухом коштів по цьому рахунку.

В контексті взаємодії спілки обговорили питання щодо призначення відповідальних по селах, які будуть уповноважені вести певний облік учасників АТО та демобілізованих в своїх населених пунктах, а також будуть уповноважені від імені спілки звертатися до місцевих органів виконавчої влади з різними запитами та питаннями, в тому числі земельними.

2

12 серпня в РДА буде проводитися нарада з керівниками різних організацій, установ та представниками служби зайнятості з приводу вільних вакансій для учасників АТО. Питання зайнятості зараз стоїть на одному з перших місць. Тому хотілося би бачити на таких заходах максимальну кількість учасників бойових дій на Сході України.

Як підсумок зборів можна сказати, що ми і далі будемо працювати та намагатися згуртувати навкруг себе всіх бойових побратимів району як для безпосередньої допомоги їм, так і для оповіщення їх про якісь важливі зміни в законодавстві та заходи, які будуть стосуватися діяльності спілки взагалі та діяльності учасників АТО зокрема.

Слава Україні! Героям Слава!”

Категорія: АТО
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ