Сторожинецька прокуратура домоглася суворішого покарання для молодиків, які через необережність вбили жителя Глибоччини

У жовтні 2017 року двоє жителів села Купка Глибоцького району Чернівецької області, взявши з собою мисливську рушницю, на транспортному засобі іноземної реєстрації прибули на територію села Корчівці.

Проїжджаючи селом, 30-річний водій, з хуліганських мотивів, вистрілив у припарковане біля Будинку культури авто, пошкодивши ліву шину, і поїхав в напрямку села Купка.

Прибувши у своє село, 18-річний пасажир з тієї ж гладкоствольної мисливської рушниці, з необережності вистрілив у 44-річного односельця, чим спричинив йому тілесні ушкодження несумісні з життям.

Вироком Сторожинецького районного суду від 18.04.2019 30-річного чоловіка визнано винним за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) та призначено покарання – 3,5 років позбавлення волі, а його 18-річного товариша за вбивство з необережності засуджено до 4-х років позбавлення волі.

Однак, на підставі ст. 75 КК України суд першої інстанції звільнив зловмисників від відбування покарання з випробуванням, якщо вони упродовж 3-річного іспитового строку не вчинять нового злочину.

З вказаним рішенням прокуратура категорично не погодилась та оскаржила його в суді апеляційної інстанції.

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким засудив молодиків до реальної міри покарання – 3-х років позбавлення волі.

Джерело: Сторожинецька місцева прокуратура

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ