Герой-кіборг Володимир Бузенко мав би відсвяткувати своє 31-річчя…

Вчора, 28 липня 2019 року, у День Святого рівноапостольного князя Володимира, свій 31-й рік мав би святкувати Герой російсько-української війни на Донбасі Володимир Бузенко.

Та замість Дня Народження рідні, друзі, односельці прийшли на могилу Володимира, щоби згадати його світлу пам’ять.

Люди принесли квіти, помолилися за душу полеглого Героя, який своє життя віддав за Україну.

Портрет героїчного кіборга Володимира Бузенка розміщений на Стіні Пам’яті на мурах Михайлівського Золотоверхого собору, адже це єдине в Україні місце, де вшановують усіх полеглих захисників, починаючи з 2015 року.

[minidivider color=”orange” width=”20%”]

Володимир проживав у селі Великий Кучурів, був депутатом сільської ради. Він служив у складі 80-ї окремої аеромобільної бригади – 3-й батальйон, 7 рота. Вова був кулеметником, мав позивний “Італьянець”. Пізніше його перевели до 122-го окремого аеромобільного батальйону 81-ї десантно-штурмової бригади. 6 січня 2015 року вони прибули до Донецького аеропорту.

Останній раз Володимир виходив на зв’язок з нового терміналу Донецького аеропорту 19 січня 2015 року зранку. Обвал стався того ж дня в обідній час. Після того Вову довго шукали, однак його не було ніде – ні в списках живих, ні в списках поранених, ні в списках полонених, ні в списках загиблих… Родичі до останнього сподівалися, що його знайдуть живим…

20 січня 2015 року під час масованого обстрілу 26-річний буковинець Володимир Бузенко загинув.

До грудня 2016 року батьки відмовлялися вірити в те, що їх син загинув, оскільки від Вови залишилися лише фрагменти… Двічі проводили експертизу ДНК – у Запоріжжі та Дніпропетровську.

Коли ж вони все-таки вирішили поховати сина, виникли незрозумілі бюрократичні перешкоди. Родині у військкоматах та військовій частині не змогли пояснити, які документи потрібні для поховання, де їх шукати… Відтак поховання затягувалося. 3 листопада 2015 страждань не витримало серце батька Володимира – він помер, так і не провівши в останню путь свою кровинку…

Поховали кіборга Володимира Бузенка 1 грудня 2015 року у Великому Кучурові.

Пам’ять про нашого Героя вічно житиме в наших серцях!

Галина Єреміца


Категорія: АТО Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ