Заклик про допомогу від жителів Сторожинецької громади до Президента України, Прем’єр-міністра і народних депутатів

13 серпня 2019 року стихія показала свою міць і завдала нищівного удару по Сторожинецькій громаді. Штормовий вітер, грозова злива і крижаний град великих розмірів, наче черги кулеметних і гарматних снарядів, продіряв дахи, порозбивав вікна і повалив стелі у тисячах будинків Сторожиньцкої громади.

Описувати повний масштаб завданої шкоди можна довго, але достатньо подивитись на фото і відео, яких доволі в мережі і на місцевих каналах. А ще дві цифри – більше 2500 звернень і більше 250 тисяч м2 лише у житловому секторі реально відбирають мову.

Люди не розгубились. Почали допомагати один одному – морально, фізично, матеріально. Майстри ремонтних і покрівельних робіт, підприємці з продажу будівельних матеріалів, які не завищували цін або й ставили у ціну собівартість.

Волонтери, які зголосились допомогти місцевій владі обробити всі звернення громадян, службовці і працівники, які працювали понаднормово… Та масштаб біди потребує втручання влади вищих щабелів.

Так вже сталось, що біда у Сторожинецькій громаді припала на період передачі влади. І особливої реакції, окрім інформаційного повідомлення у соцмережах від ще діючого народного депутата Івана Рибака і обраного, але такого, що ще не вступив у повноваження, народного депутата Максима Заремського, люди не відчули…

Велику і майже єдину надію люди покладають на Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра і народних депутатів.

Шановні пане Президент, пане Прем’єр-міністр і панове народні депутати, люди звертаються до вас і молять про допомогу.

Перегляньте масштаби лиха. Відчуйте біду ваших громадян.

Подивіться у очі найбеззахисніших – дітей і літніх людей. І дійте.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ